Pobalami -> RE: Izbira imena (29.12.2006 22:45:23)
|
Moj kriterij za ime je, da je "normalno", to pomeni da ga vsak zna izgovorit, ne vprašaš trikrat kako je otroku ime, ker je ime tako posebno in ga potem takoj pozabiš. Po možnosti brez x, y, ch-jev in dvojnih črk. Moderne izpeljanke imen, ko samo spremeniš ćrko mi niso všeč. Šumniki so mi v imenih všeč. Meni je bilo za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] všeč več imen, z [sm=love.gif] sva skupaj izbrala ime Luka. To ime mi je všeč vsaj že 10 let. Ime je hkrati moderno in staro (Luka je tudi evangelist). V leksikonu imen sem tudi prebrala, da so včasih dajali imena otrokom po imenih svetnikov, ki godujejo največ 3 (4?) tedne po rojstvu, ker naj bi to prinašalo srečo. In pri našem je tako (čeprav priznam, da se na to ne bi ozirala, če mi nobeno ime ne bi bilo všeč). To, da je ime pogosto me pri izbiri ni motilo, ker je prav tako veliko Anžetov, Žigatov, Janov, Majev, Nikov, Markov... Takoj za Lukom je bilo ima Miha (meni je bilo všeč še Evgen in Lucjan).
|
|
|
|