Krvavitev iz dlesni (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

mojcapr -> Krvavitev iz dlesni (27.12.2006 16:13:48)

Kaj mi lahko poveste s katero pasto si umivate zobe, saj mi že 1 teden pri umivanju res prav fejst krvijo dlesni. Imam najbolj sensitiv ščetko. Zobozdravnica pa ima dopust.
Kaj bi najbolj pomagalo??????

darjatimci -> RE: Krvavitev iz dlesni (27.12.2006 20:02:06)

Tudi jaz sem imela take težave v nosečnosti.Mi je pa zobozdravnica priporočila neko zobno pasto in mehko ščetko.Kako se imenuje sem pa žal pozabila,vprašaj v lekarni saj vejo.Meni je pomagala,je pa malo neprijetnega okusa,pa kaj hočeš moraš malo potrpet.

FLASK_A -> RE: Krvavitev iz dlesni (27.12.2006 22:24:14)

Meni tudi krvavijo dlesni. Zobne paste sicer nisem menjala, masiram pa si dlesni večkrat na dan (seveda z mehko krtačko) po nasvetu zdravnice.

mojcapr -> RE: Krvavitev iz dlesni (28.12.2006 9:42:15)

Hvala za odgovore, bom vprašala v lekarni.

moder -> RE: Krvavitev iz dlesni (28.12.2006 19:10:22)

Mene je poleg krvavljenja še hudo bolelo, pa mi niti zobazdravnica ni mogla pomagat, ker gre za preobčutljivost, ki je v nosečnosti "normalna". Sicer mi je z eno stvarjo namazala in je bilo potem malo bolje. Zdaj me ne boli več, krvavim še vedno. 

gaja* -> RE: Krvavitev iz dlesni (29.12.2006 8:15:53)

Pa naj še jaz povem čist kontra, kar je povedala zobozdravnica meni pred 10 dnevi... [sm=smiley29.gif]
Ker mi dlesni krvavijo, mi je priporočala trdo ščetko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in predpisala vso kolekcijo od gengigela: gel, ustno vodo in razpršilo. Čeprav prvih nekaj dni samo gel... In vse te stvari lahko uporabljajo tudi nosečnice.
Zaenkrat je pri meni malo boljše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

LP, gaja

tadruga -> RE: Krvavitev iz dlesni (29.12.2006 9:09:08)

v tretjem, četrtem mesecu prve nosečnosti sem imela hudo zatečene dlesni, pa bolelo je tako, da sem en teden jedla samo jogurt. pomagala je raztopina curasept za usta splaknit in povečana higiena zob. zobne nitke, tiste male krtačke v obliki smrečic za enkratno uporabo (ali za dvakrat, potem se itak žička zlomi), v lekarni so mi dali tudi granobil pastile. po vsakem obroku, čimprej. pomaga pa tudi, če ti zobozdravnik očisti zobni kamen in morebitno gnilobo vsaj enkrat v nosečnosti.

katis -> RE: Krvavitev iz dlesni (29.12.2006 14:16:25)

Meni so tudi začele krvaveti dlesni in sem šla včeraj po tisto posebno zobno pasto v lekarno. Sem dala jurja dvesto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] zanjo in jo zvečer probam. Najprej se mi je zdela čist OK, taka sveža, po zeliščih...potem pa, dlje časa kot zobe drgnem, bolj je bila slana in bljak ... v glavnem, ob vsem 'trpljenju' zaradi hude slabosti dobim potem še kaladont po katerem bi skor še lažje bruhala. Eh...sej mogoče se ga bom pa navadila...

eya -> RE: Krvavitev iz dlesni (29.12.2006 22:19:39)

Meni so tudi v nosečnosti začele krvavet dlesni...sem si kar v DMu kupila ustno vodo Dontodent, je od DMa, piše gor, da je tudi proti krvavenju dlesni. Uporabljala sem jo vsakič po umivanju zob in krvavenje se je res kamlu nehalo.

Stran: [1]