|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Brezposelna-študentski ali navaden račun?
27.12.2006 13:56:24   
Anonimen
sem na zavodu, brezposelna in do sedaj sem imela študentski račun in sedaj me kličejo iz banke in mi reče da če nisem več študentka, da mi bojo račun spremenili v navadni račun-nlb in potem nimam NIČ limita ker pač nisem zaposlena, prejemam pa 2x otroški dodatek in starševsko nadomestilo, sedaj mam limita 100tioč in so mi rekli da mi ga bojo ukinli in ker jaz resnično trenutno nimam tega denarja me zanima če mi lahko vzemejo vstran dohodke ki jih prejemam da se mi pokrije limit???????????

upam da nisem preveč zakomplicirala in da mi boste zmali svetovat oz razložit!!!!!!!!!

HVALA

< Sporočilo je popravil Mič -- 27.12.2006 15:04:06 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za pomoč!!
27.12.2006 14:35:56   
Anonimen
Se mi zdi da ti od tega ne morejo vzet,ampak če ne pokriješ te gredo tožit,prekličejo kartice itd

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.12.2006 15:02:37   
pipi
poskusi si odpreti račun, na kakšni bolj "prijazni banki", če bi upoštevali te dohodke, ki jih imaš, pa potem z novim limitom pokriješ tastarega, pa imaš mir za malo časa. Pokliči malo naokoli po drugih bankah. Upam, da ti bo uspelo!

Lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.12.2006 15:44:46   
Anonimen
Aja,pa jaz sem tudi brezaposlena že 2 leti,pa mi z banke nič niso poslali user posted image

(odgovor članu pipi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
27.12.2006 15:57:38   
Anonimen
jas sem tudi imala tak primer ia so mi avtomatsko zaprli račun. Nisem dobila nič ven. ne otroške ne preživnine nič in to tri mesece. To je bila abanka in ko sem se hotela pogovorit z dorektorico mi je rekla da niso socialna ustanova. Pač smo morali potrpeti in se nekako znajti te mesece. Na socialno sem šla in dobila enkratno socialno pomoč 60000 in to je bilo vse.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.12.2006 16:45:20   
nejcko
Na NLB imaš lahko odprt račun in če prejemaš otroške dodatke, ti pripada vsaj minimalni limit, ki znaša 30. 000, če se ne motim. Jaz ob odprtju računa sploh nisem zaprosila za noben kredit, so mi ga kar avtomatično dali, pa prav tako nisem imela nobenih dohodkov razen otroških dodatkov. Letos pa so mi limit spet kar avtomatično povečali na 50.000 sit - mislim, da je zdaj to minimalni kredit.
Ti si kar mirno odpri nov osebni račun, seveda pa boš morala na starem pokriti vse pufe, ker ti ga lahko zablokirajo, pa še tožijo te lahko. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.12.2006 16:48:20   
nejcko
Še za zadnjo anonimno - preživnine ti NE SMEJO na banki blokirati, ker je to v bistvu otrokov denar.  Če se še kaj takega kateri zgodi, jim samo zagrozite, da jih boste prijavile, ker tega ne smejo početi. Lahko ti vzamejo ves denar, samo preživnine pa ne!!!

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.12.2006 16:54:10   
Anonimen
Jaz mam 100 tisoč limita na nlb-ju, pa še vedno študentski račun, brez prilivov. Ko sem se zaposlila, sem odprla račun pri skb banki, ker sem imela iste komplikacije. Pri nlb-ju pa še vedno podaljšujem, zdaj ga sicer pokrivam po malem.Ne vem, kje je tukaj problem.Očitno banke drugje kot pri nas delajo drugače.user posted image

(odgovor članu nejcko)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
28.12.2006 3:24:10   
Anonimen
Vidim, da ne ločite dveh stvari...

1.) Če si nekomu nekaj dolžan (ampak ne banki), potem slej ko prej pride do tega, da ti sodišče ali DURS zablokirata TRR. V tem primeru ti lahko vzamejo vse, razen prejemkov s CSD-ja in preživnin ter plače do cca. 89.000 SIT.

Če si dolžan banki (kakor v tem primeru, ko nastane dolg zaradi ukinitve limita), potem zaradi tega dolga (ki nastane dobesedno čez noč) še nisi pod nobeno izvršbo (kakor v točki 1). Da povem na primeru: 21. 12. si prejela nakazilo s CSD in preživnino v skupnem znesku npr. 100.000 SIT in to tudi normalno dvignila. Tvoje stanje po dvigu je bilo -99.999 SIT, ampak ker imaš limita 100.000 SIT, si še vedno v dovoljenem negativnem stanju. Potem pa ti banka 1.1. (ker nisi več študentka in ker nisi redno zaposlena, kar je za njih dovolj dober razlog, ki ga imajo tudi v poslovniku) spremeni študentski TRR v navaden TRR. Ker študentski račun ne obstaja več (čeprav je številka TRR ista, se je spremenila namembnost - bi lahko rekli), tudi ne more več obstajati limit na študentskem TRR. Ampak ker pa si ti še vedno imetnica TRR-ja (kakor si bila prej), odgovarjaš tudi za vse, kar se je na TRR-ju (ko je bil še študentski) dogajalo. In na študentskem TRR ti je bil ukinjen limit, ker tudi nisi bila več študentka. Torej si čez noč postala dolžna banki 100.000 SIT.

Banka te ne da na sodišče ali karkoli drugega takoj, ampak to traja kar nekaj tednov ali mesecev. Medtem ti sicer pošiljajo opomine, da poravnaj nedovoljeno negativno stanje, ampak to je pa tudi vse (no, pa še zaračunajo ti te opomine, seveda - vsak naslednji je dražji). Potem pa ti 21.1 ponovno prejmeš nakazilo v znesku 100.000 SIT.

2.) In ker še nimaš blokiranega TRR, ampak si samo v nedovoljenem minusu (torej banki v škodo), potem oni 21.1. nakazilo sicer normalno knjižijo, ampak ker si v minusu, si potem, po knjiženju, ravno na nuli. In ker nimaš limita, nimaš česa dvigniti.

To pa banka LAHKO naredi. Pravzaprav to MORA narediti (po zakonu).

Edina varianta, da se izmažeš, je ta, da TAKOJ odpreš TRR pri drugi banki in potem CSD-ju TAKOJ sporočiš novo številko TRR-ja in izpostavo banke (sporočiti moraš najkasneje 8 dni pred nakazili, torej npr. najkasneje do vključno 13.1. do 13. ure). V tem primeru boš imela denar nakazan na nov TRR, stara banka pa bo... ja, hmmm... malo počakala, ja...

Pri meni tako "čaka" že nekaj let... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.12.2006 21:32:19   
Urška//
ja jaz sem tudi mogla vrnit limit, sem se rajsi resla tega, pa je blo 40000sit, ampak za mene še vedno dostiuser posted image

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.12.2006 14:59:22   
Strawberrie Cherrie
Sedaj sem lahko srečna, da sem imela na študentskem računu limita 10tisočuser posted image ; ker res ne vem kje bi vzela denar, če bi imela limit 100tisočuser posted image
Poizkusi s hitrim kreditom -> mogoče ti ga bo banka odobrila, ter pokrij limit -> mislim da ga določene banke (kot Poštna banka Slovenije) odobrijo tudi glede na starševsko nadomestilo; ljudje se premalo zavedamo, da denar, ki ga nam banka posodi v obliki limita dejansko NI NAŠ DENAR in ga je potrebno 1x vrniti -> lepo je samo tisti mesec, ko veselo zapravljamo limituser posted image

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.12.2006 23:54:05   
Anonimen
Jaz sem sicer še vedno študentka, samo nimam več prilivov preko študentske napotnice, ker ne delam več preko študenta. Zato so se mi prihodki zmanjšali, s tem pa tudi višina limita. (iz 70 na 30 jurjev) tistih 40 000 so mi takoj trgali z naslednjim nakazilom, ki pa je bil čisto slučajno glih tistih 58 000 sit darila ob rojstvu otroka.user posted image
In sem prav srečna, da sem se znebila po eni strani tega limita, no..ostalo je še 30 ampak bomo že user posted image

Moja sestra pa je tudi dolžna eni banki limita okoli 150 000 sit..pa si je odprla račun na drugi banki, tak kot kerensa..
ampak enkrat bo mogla vrnit...in to z gadnimi obrestmi...takrat pa bo hudo jauser posted image   razen če ne misli nikdar bit zaposlenauser posted image

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.