Primoza -> RE: Biftek (1.1.2007 16:55:22)
|
Dober biftek si lahko pripravite doma sami: konjsko stegno (je cenejše in boljše od pljučne pečenke) očistite žilic in sledite temule receptu iz www.kulinarike.net: 40 dag konjskega stegna sol poper zmleta kumina malo rdeče paprike zdrobljeni sardelni file nastrgana šalotka drobno nasekljani kapri žlička gorčice žlička majoneze žlička zmehčanega masla peteršilj rumenjak Originalen recept za tatarski biftek je zelo skromen z začimbami, saj prihaja od Tatarov. Pravi biftek je narejen iz uležanega konjskega mesa, mi pa ga pripravljamo iz dobro uležane goveje pljučne pečenke. Meso na deski nastrgamo in mu pri tem odstanimo žilice. Dodamo mu sol, poper, malo zmlete kumine, malo rdeče paprike, zdrobljeni sardelni file, na strgalniku nastrgano šalotko, drobno nasekljane kapre, žličko gorčice, majoneze in zmehčanega masla, peteršilj in rumenjak. Vse to z rokami dobro premešamo. Postrežemo okrašenega z maslenimi rožami in sveže pečenimi kruhki ali toastom. Lahko pa sestavine zmešamo brez rumenjaka in ga šele na koncu vložimo v sredino zrezka in ga okrasimo s peteršiljem. Naš Žan ga ima srednje rad, Ajda pa zelo.
|
|
|
|