nana 27 -> RE: Septembrke (20.3.2007 12:45:48)
|
Ojla! Čestitke vsem za lepe rezultate!!!! Andreja, kdaj se dela 4D? Še nekaj...sta tudi vidva z možem videla, da gre za punčko? Pa utrip? Koliko je bil?V tem času imajo baje otročki spolne organe še zelo podobne. Ja, glede trebuha pa je tudi mene na nuhalni čudno gledala in ko sem ji povedala, kdaj imam določen PDP, je rekla, da bo dosti prej. Jaz sem imela morforlogijo v prejšnji nosečnosti okrog 22. tedna. Gre za redni (neplačljiv) pregled, kjer se pogleda oz. izmeri: obseg glavice, obseg trebuha, femur, preveri obraz (zajčja ustnica ipd.), hrbtenica, če je cela, okončine, ledvici, mehur, srce, žile, želodec, trebušna stena, prepona, količina plodovnice. Tole sem prepisala iz svoje materinkse knjižice. Zmeraj gre v sobo tudi sestra, ki si ves čas beleži podatke. Če ima ginekolog čas, pa še mere nariše v graf, ki je v materinski knjižici (lahko si pa same označite doma, da vidite, kje gre za večja odstopanja od povprečja). Slišala sem, da se je treba za 3D ultrazvok v Postojni prijaviti vsaj dva meseca pred pregledom. Zlata sredina za 3D ultrazvok naj bi bila okrog 25. tedna. Ta pregled je pa seveda plačljiv. Toliko v vednost, da boste pravi čas klicale za pregled. No, zdaj pa nazaj počivat...včeraj me je spet bolel križ, da sem šla že okrog osmih spat. Zdaj pa ni dosti bolje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
|
|
|
|