|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
20.3.2007 11:51:39   
Anonimen
Mi pa na obali nimamo snega, celo sonček se tako lepo prebija skozi oblake.

Dajte malo več napisat o tej morfologiji...jaz imam tako blesavo G, da jo ne upam ene stvari vprašat ker se ker dret začne. V katerem tednu se dela, kaj se na njem pregleda, ali je spet samoplačniško? A je to tisto pregled ko lahko greš tudi v PO na 3d UZ? Sam tisto vem da je 50 evrov za plačat.

Saj ne boste verjele kaj mi je rekla na prvem pregledu pri 9t, ko se je tudi srček že lepo videl.....rekla je, no pa se vidimo čez tri tedne pa bomo videli če se bo obdržalouser posted image . Si lahko to predstavljate?! In to reče nekomu, ki je pol leta pred tem imela SS, ampak je takrat plodek že v začetni fazi odmrl in ni bilo videti srčka ali kaj podobnega in je sledila abrazija v 8t....
In potem jo na naslednjem pregledu čez 3 teden vprašam kam naj grem na NS, pa spet izpad, da to ni njena stvar, da ona tega ne dela in da se moram to sama pozanimatuser posted image . In da naj pridem naslednjič čez 7 tednov!!! in prinesem 83 evrov za THT. Tega pa dela ona.
Pol jo pa vprašam če so izvidi iz lab. že prišli, pa mi zabrusi da če mislim da bomo pa to zdaj vsakič gledali. A si lahko to predstavljateuser posted image

Saj grem sedaj v petek k drugemu G samoplačniško in močno držim pesti da me bo vzel za svojo pacientko in da menjam to svojo blesavo G. Me je že kar strah it spet k njej....

Vesela sem za vse ki ste prišle z lepimi rezultati iz NSuser posted image .

Srčekuser posted image 14t6d

(odgovor članu andreja32)
  Neposredna povezava do sporočila: 1901
20.3.2007 11:53:42   
guppy
Morfologijo se dela od 20. tedna naprej. Pušenjak mi je rekel, da ponavadi raje vidi, da se dela okoli 22. tedna pri eno-nosečkah, pri dvo-nonsečkah pa kar v 20.

Jaz sem dobila novo inspiracijo za hrano, odkar ne bruham. Zdaj že dober teden zajtrkujem tole: čokolešnik + sezamova semena + lanena semena + med. Kar obliznila bi se zdaj user posted image .

sevenka, če ne bo šlo s slikco, ti lahko na ZS sporočim svoj mail pa mi jo pošlji, da ti jo zmanjšam tako, da bo OK za objavo.

sandra, veliko sreče pri izpitu!!!!

lemavrica, gre učenje po planu?

Neposredna povezava do sporočila: 1902
20.3.2007 11:59:59   
guppy
srček, daj zamenjaj to G. Tak odnos res ni v redu user posted image .

Morfologija naj ne bi bila plačljiva. Če ti je ne opravi tvoj ginekolog, ti naj bi dal napotnico za pregled pri drugem ginekologu. V Leonišču vem, da je tako, da ti dajo napotnico in greš potem na pregled v porodnišnico. Gre pa za "podroben" pregled ploda, kjer ugotovijo, ali se ta pravilno razvija, ali so vsi organi pravilno razviti itd.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
20.3.2007 12:31:11   
sevenka
guppy hvala! Bom najprej doma probala (zdaj sem v službi), če mi pa res ne bo šlo, pa pošljem user posted image

srček
, če si pametna, čimprej zamenjaj G!!!!

Punce kako kaj jeste morsko hrano? Morsko pico lahko jem, razen školjk user posted image Tok bi to jedla, pa ne upam preveč.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
20.3.2007 12:45:48   
nana 27
Ojla! Čestitke vsem za lepe rezultate!!!! Andreja, kdaj se dela 4D? Še nekaj...sta tudi vidva z možem videla, da gre za punčko? Pa utrip? Koliko je bil?V tem času imajo baje otročki spolne organe še zelo podobne. Ja, glede trebuha pa je tudi mene na nuhalni čudno gledala in ko sem ji povedala, kdaj imam določen PDP, je rekla, da bo dosti prej. Jaz sem imela morforlogijo v prejšnji nosečnosti okrog 22. tedna. Gre za redni (neplačljiv) pregled, kjer se pogleda oz. izmeri: obseg glavice, obseg trebuha, femur, preveri obraz (zajčja ustnica ipd.), hrbtenica, če je cela, okončine, ledvici, mehur, srce, žile, želodec, trebušna stena, prepona, količina plodovnice. Tole sem prepisala iz svoje materinkse knjižice. Zmeraj gre v sobo tudi sestra, ki si ves čas beleži podatke. Če ima ginekolog čas, pa še mere nariše v graf, ki je v materinski knjižici (lahko si pa same označite doma, da vidite, kje gre za večja odstopanja od povprečja). Slišala sem, da se je treba za 3D ultrazvok v Postojni prijaviti vsaj dva meseca pred pregledom. Zlata sredina za 3D ultrazvok naj bi bila okrog 25. tedna. Ta pregled je pa seveda plačljiv. Toliko v vednost, da boste pravi čas klicale za pregled. No, zdaj pa nazaj počivat...včeraj me je spet bolel križ, da sem šla že okrog osmih spat. Zdaj pa ni dosti bolje user posted image

(odgovor članu sevenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
20.3.2007 12:56:23   
guppy
nana, upam, da ti bo počitek doro del.

sevenka, našla sem svoj stari post (ene 20 strani nazaj), kjer sem prepisala iz knjige nekaj o morski hrani. Mogoče ti pride prav.

MORSKA HRANA MED NOSEČNOSTJO

Pri uživanju morske hrane so lahko dodaten problem toksini iz okolja... in se lahko v potencialno nevarnih količinah kopičijo v ribah. Prav tako je nevaren tudi živosrebrov metil, ... Da bi čim bolj zmanjšali izpostavljenost toksinom, priporočamo:
- jejte čim bolj raznoliko morsko hrano user posted image ,
- manjše ribe so bile manj izpostavljene strupom iz okolja kot večje ribe iste vrste,
- izogibajte se surovi ali manj prekuhani morski hrani, posebno školjkam,
- zmanjšajte uživanje mesa morskih psov in tun enkrat na mesec, saj so te ribe najbolj kontaminitane s strupi iz okolja,
- kupujte sveže morske sadeže isti dan, ko jih boste pripravili, in v dobri ribarnici.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
20.3.2007 13:07:17   
Anonimen
hej!

kar se morske hrane tiče je pri meni takole - pred to nosečnostjo, celo življenje in v 1. nosečnosti sem ribe, morsko hrano, vse kar plava dobesedno požirala - enostavno sem ljubitelj. No sedaj mi pa smrdijo. ZELO.

v teh štirih mesecih sem 2x jedla testenine z lososom, 1x tuno in 2 x tunino solato (pa bolj malo tune je bilo notri, ogromno zelenjave), pa še 1x lososov file. Vse to zaradi prilik, ko ni bilo moč reči Ne hvala, ne jem tega.

Tako je to pri meni.

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1907
20.3.2007 13:58:49   
Anonimen
Nana ali gre za pregled v 25. tednu v Postojni z 3D UZ tudi za morfologijo ali za kak drug pregled? Ker praviš da na bi bila morfologija okrog 22 tedna, to v Po pa je 3 tedne kasneje. Ali je to bolj kaprica mamic, da pač vidimo user posted image  še na 3D?
Ker sem že v 15. tednu in bi bil že skrajni čas da bi se naročila v Postojno na 3D!!!!

Pa boljše počutje želim, tudi mene zna predvsem zvečer hudičevo bolet križ, zato vem kako ti je....

Srček

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1908
20.3.2007 14:10:00   
nova169
Helllooooo!

Evo še ena srečna nosečka, ki je ravno kar prišla z NS!!! Punce NOROOOO!!!
Moj je bil na stolu videti, kot začaran, ni in ni mogel gledati nikamor razen v ekran. S pogledom je kar požiral slikice, ki so se prikazovale. Meni so bolj mal pokazali, vendar tisto najpomembnejše pa le!
Rezultati pa so:
utrip:165bpm
nt: 1,7mm
risk of trisomy 21: 1:945
risk of trisomy 13+18: 1:15891

ja pa podatek za guppy: PDP je 24.9

No pa še to, jaz sem dobila domov 14 slikic z vsemi meritvami, ki jih je G opravila.

Lep snežen dan še naprej!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
20.3.2007 14:23:34   
Anonimen
Čestitke za še eno uspešno NSuser posted image .

(odgovor članu nova169)
  Neposredna povezava do sporočila: 1910
20.3.2007 14:45:49   
Tatty
Čau punce!

Jaz sem nova. Nekaj časa se vam enostavno nisem upala pridružiti, ker sem imela že na začetku komplikacije (grozeči splav). Tako sem že en mesec na bolniški in upam, da se bo vse dobro končalo. Trenutno sem v 14t.

LP

PDP pa je 20.9.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
20.3.2007 14:54:04   
Anonimen
Dobrodošla Tatty! Le pogumno, z veliko pozitivne energije naprej! In topel objem v imenu vseh souser posted image !

< Sporočilo je popravil misska -- 20.3.2007 15:00:39 >

(odgovor članu Tatty)
  Neposredna povezava do sporočila: 1912
20.3.2007 15:02:29   
guppy
Dobrodošla, Tatty!! Tukaj imamo toliko pozitivne energije, da bo zagotovo vse v redu user posted image
Čestitke !!! user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
20.3.2007 15:12:58   
nana 27
Tole v Postojni oz. 3D je EKSTRA. Se pravi, če hočeš otroka gledati v 3D, plačaš in dobiš filmček. Morfologija pa je del rednega pregleda, ki ga bomo imele vse nosečke nekje od 20. do 23. tedna.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
20.3.2007 15:28:12   
buškica
Joj, kako ste pridne!

Tatty dobrodošla in vse user posted image , ki ste se nam pridružile v zadnjih dneh.

Guppy za tvojo evidenco: Stara sem 32 let

Trebušček se že lepo pozna, danes imam malo problemov z pritiskom in sem skoraj cel dan preležala. Slbaosti so dokončno izginile, le mazoljasta sem nenormalno. Kot bi bila v puberteti.

Zanima me ali ima še katera napravico za poslušanje srčka. Midva sva jo naročila prejšni teden in sva ful zadovoljna. Zvečer ko se umirim, poslušava kako najini pikici bije srček. Vam povem, da ni lepšega občutka kot poslušati bitje njenega srčka.

Vidim, da se že pogovarjate o 3 D UZ in morfologiji. Potem moram pa kar pohiteti inn poklicat v Postojno, če želim še pravi čas na 3 D UZ.

Uživajte na snegu!!!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
20.3.2007 18:50:19   
Anonimen
Ojla punce!

Jaz sem malo manj aktivna zadnje čase. Berem sproti ampak za pisanje pa zmanjka energije.
Nas je kar precej zamedlo. Ampak se snegec že tali. Najhujše od vsega je bilo, da je danes ponoči kake 5x vrglo elektriko ven. In midva imava polno napravic, ki piskajo, ko se prižgejo (mikrovalovka, kruhomat, pomivalec,...pa boh ve kaj še vse) Nujno se zbudiš....Disaster v glavnem.

A še katera čuti kake mikrotresljaje v maternici. Ali se motim ali kaj....v glavnem jaz nekaj čutim. Vsi mi sicer pravijo, da ne, ampak.....jaz čutim.

(odgovor članu buškica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1916
20.3.2007 21:26:24   
dorotea
Živio puncein dobrodošla Taty!
Jaz nimam napravice za poslušanje srčka...kolko stane? Drugače pa čakam, da bo slišat s stetoskopom(tista stvarca s katerim dohtar srce in pljuča posluša-ker nisem prepričana da je to ime po slovensko) potem bom pa ves čas po mojem poslušala...hi, hi.
Danes sem bolj boga...ne vem al sem samo kaj slabega pojedla al se me loteva kakšna viroza...upam da ne. Že cel dan sem na školjki in me glava boli že od včeraj.
Joj mi v Vipavski dolini snegec samo vidimo po hribih...pa si kar želim da bi občutla to snežno idilo v živo. Ampak drugi teden mora bit pa nazaj lepo in sončno!...ker gremo mi trije na križarjenje( sem najbrž že 100 krat povedala)...ma res komaj čakam...6 dni razvajanja...in tud morsko hrano bom jedla, če mi bo pasala, imajo na barki menda full dobro...verjetno se bom le školjk branla...te male ribe, škampi in jastog pa...here I come!user posted image

Aja se mi je ene 3x zgodilo ponoči, da me je ledveno- kot ledvica- začelo močno bolet...in to se mi je zgodilo vsake tolko...ne zaporedoma...a se kateri to dogaja??? Sem imela verjetno poln mehur, pa sem šla lulat, še nekaj minutk je bolelo pol pa minilo...nenavadno. Enkrat me je ob tem napenjalo. Saj si mislim, da verjetno na kaj maternica pritiska...s polnim mehurjem ali pa črevesjem z vetrovi pa prostora še manj. Saj v bistvu se ne sekiram, me sam zanima če se tud vam kej podobnega dogaja?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
20.3.2007 21:49:22   
nana 27
Dorotea, tudi meni se to dogaja nekaj dni. Boli me v ledvenem predelu. Najhuje je, ko grem na stranišče in še nekaj časa po tem in bi lahko bolečine opisala podobno kot si jih ti. Drug teden imam pregled in bom malo zaslišala še G.

(odgovor članu dorotea)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
20.3.2007 22:02:18   
dorotea
ja pol se pa res najbrz pogosto dogaja...sestra mi je tud o podobnih bolecinah pravla...po mojem nam vse skupaj od polnega črevesa do polnega mehurja in seveda večje maternice pritisne na sečevod...tko da urin bolj počasi odteka to pa napne ledvico oz, sam sečevod in to pa zna res bolet...pole ko pa se izprazniš, pa je spet dovolj prostora, sam še nekaj časa boli ker je razbolelo. To si jaz tko razlagam kot neizkušena študentka med....mogoče so pa le plini v črevesu. No, ti vprašaj pa nam boš poročala, kaj pravijo izkušeni ginekologi.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
20.3.2007 22:15:05   
Anonimen
Dorotea, vidim, da si edino ti tu. Vse naše septemberke verjetno že sladko spijo. Kako si? Tudi pri meni je prisotna ta bolečina veš. Aja, ti si že bila na NS?

(odgovor članu dorotea)
  Neposredna povezava do sporočila: 1920
20.3.2007 22:22:02   
kitl
Mater ženske ste carice. Res vam je v življenju dano biti matere. Toliko postov in vsega. Zelo lepo doživljate nosečnostuser posted image Me pa nekaj zanima vas je tukaj polovica iz Domžaluser posted image , ker omenjate gospodično Strahovo. Tisto, da CD neki ne dela je pomoje bolj izgovor kot pa resnica. Očitno smo dobili vsi isti odgovoruser posted image Kar se pa tiče poimenovanja vaših pikic me pa malo zmoti pa veste zakaj? Kaj pa če so pikciuser posted image in ne pikice. No pa vseeno kar koli bo samo, da bo zdravo tako kot pri vas in tudi pri nas. Želim vam prijetno nosečnost še naprejuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1921
21.3.2007 8:55:21   
lemavrica
Jutrouser posted image ,
kako ste. Upam da vas je čendalje manj s slabostmi in podobnimi težavami. Jest sem bila včeraj kot da nebi bila noseča, ednino popoldan me je mal pritisk zmatral in sem šla spat.

@Kitl jest pravim pikica zato ker je bila na začetku samo mala pikica ki se je vidla in ni povezano s spolom.
@Guppy učenje gre pa ne gre, odvisno od dneva.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu kitl)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
21.3.2007 10:00:13   
ana b
Jutro!
Oh srečnice souser posted image , ki vam več ni slabo. Jaz sem še zmeraj v bruhuhulandiji. Upam, da bo kmalu minilo. Pri taprvem je v 14 tednu, bo še malo treba počakat user posted image .
Lep dan

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
21.3.2007 10:18:08   
dorotea
Vidiš tianna pa še jaz sem šla spat preden sem vidla tvoj post...zal...hodim res hitro spat ker se ne počutim preveč zdravo...še vedno me nekaj driskači. Upam, da bo danes tega konec in se ne bo razvilo v kaj hujšega.
Na nuhalno svetlino pa sploh nisem šla, tko da moram počakat do 22 tedna , da neslednjič vidim našega oz. našo piko/pikija... Bomo vidli, če bo povedala kaj je po spolu?
No, dobro jutro vsem pa bodte pridne.
Ana b ti se pa drži, saj bo hitro mimo! SEj vem lahko meni pravit, ko je že mimo...ma bo tud zate hitro prišlo! Srečno!

< Sporočilo je popravil dorotea -- 21.3.2007 10:19:59 >

(odgovor članu ana b)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
21.3.2007 10:47:02   
Anonimen
Živjo Septemberke.

Že dolgo se nisem oglasila. Se v tem obdobju ni dogajalo nič posebnega. Do včeraj.

Imeli smo NS user posted image . Rezultat je v redu, mišek je pred pregledom spal, potem pa smo ga zbudili. Med pregledom je pil, pa se premikal, še rokico je pokazal in nam v slovo pomahal. Skratka, s fantom sva vsa hipnotizirana strmela v zaslon in v očeh so se nama nabirale solzice sreče.

Zdaj je občutek za oba čisto drugačen. Prej naju je še tko malo skrbelo, plod je bil le kepica,... Zdaj ima pa glavico, rokice, nogice, trebušček,... skratka mali najin človeček je, ki je že tako priden, da nama je pomahal. Fenomenalen občutek. Če bi bilo treba plačati še 200 EUR več, bi plačala, pravzaprav je ni cene, ki je ne bi plačala.

No tako. Sem morala veselje deliti. Pa še to. Verjetno pod vtisom UZja, se mi je sanjalo, da sem rodila malo, lepo pupo. Bomo videli.

Še delo za Guppy: PDP je sedaj 28.9.07, sem iz okolice Kranja in rodila bom v Lj.

Lep prvi pomladni dan.

T.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.