mony79 -> RE: Septembrke (24.9.2007 15:44:43)
|
Pozdravljene! Sporočam, da smo v soboto prišli domov in se veselo cartamo. Moja porodna zgodba: Prejšnji petek sem bila na kontrolnem pregledu in moja G pravi: Nič gospa, beton, s takšnim CTG-jem ne bo pred oktobrom… Noč je minila brez spanca, v soboto pa sem imela toliko energije, da bi gore premikala – sem počela vse mogoče. Zvečer si rečem, zdej pa gremo spat in potem začne mali v trebuhu rogovilit kot še nikoli prej. To so bile take bunke po trebuhu vsemogočih oblik in prav boleče. Ko se dvignem s kavča ob enih zjutraj POK…Odtekla voda… Zbudim mojega…Gremo 200 na uro v P… Me pregledajo, odprta en prst, v kratkem se bodo začeli popadki…Me dajo ležat na oddelek in res začutim popadke… Ob osmih zjutraj ne zmorem več… Me zopet pregledajo…Gospa gremo v porodno. Potem klistir, britje, tuš, pokličem mojega in akcija… Sicer sem imela svoje popadke, ampak neredne, prekratke (30 sek) in preveč intenzivne, tako da se nisem odpirala. Potem mi dajo umetne, preventivno antibiotike proti streptokoku in glukozo. Nakar se je zadeva pospešila in takoj po kosilu, nekje ob 12.10 sem rodila Vida. Imam 5 cm rez spiralno zašit, ampak ne boli. Ekipa je bila kljub menjavi izmene super. Najbolj pa sem hvaležna možu, ki je vse to prestajal z mano. Enkrat vmes sem zajokala, da ne zmorem več in potem reče babica: Saj drugič se boste hitreje odpirala… In jaz zabrusim nazaj: Ma kakšen drugič, no way… Sedaj pa vem, da ne bomo ostali tričlanska družina, da bom še kdaj rodila… Na predvideni dan odpusta v sredo so mi povedali, da je na meji za rumenico in da ostanemo še kakšen dan preventivno pod lučko in na opazovanju. V soboto zjutraj smo prišli domov, danes nas je že obiskala patronažna in smo se prvič kopali in šli za 10 min na balkon na sonček. Popek je že skoraj zaceljen in naj bi po besedah patronažne tudi danes odpadel. Naš fant je imel ob rojstvu 3820 g, zdaj ima že 4 kg. Več bom poročala ob priliki…Slike so v albumu... Se pa moram zahvaliti vsem mamicam, ki so rodile pred mano in so na tem forumu pustile precej koristnih nasvetov glede krčev, previjanja in podobno… Hvala vsem…Meni pridejo vaše izkušnje še kako prav…
|
|
|
|