ana b
|
Končno spet nekaj napišem! Je tavelik šel k babici na počitnice, mali pa spi, frišno skopan. Mi smo včeraj dopolnili 4 tedne, pa še en teden sploh rojen ne bi smel bit. Ko vas tako berem, neučakane, vam skoraj malo zavidam, ker sem tudi prvič rodila precej pred pdp. Ampak nič ne skrbite, ker še nobeden ni notri ostal . No časa za čvekarije pa z dvema ne ostane prav dosti. Za vse, ki ste blizu pdp in veliko jeste: razlaga naj bi bila taka: otrok se spusti in s tem naredi prostor želodcu in posledica je pa lakota. Jaz sem bila po porodu grozno lačna, ko je detko končno nehal pritiskati na želodec in ko me pripeljejo na oddelek imajo za ponudit samo prepečenec, se mi zdi, da še nikoli ni bil tako dober . Pa še na kratko moja porodna zgodba: !6. 08. ob enih zjutraj sem se zbudila s krči, ki so si sledili na 5 minut. Sem potrebovala ene 20 minut, da sem ugotovila, da gre očitno zares. Možu rečem, ki je ravno prišel v spalico, da ne rabi zaspat, ker bova očitno morala v porodnišnico. Malo debelo je pogledal in rekel, ti že veš. Na hitro sem se stuširala in poklicala varuško, da bo čuvala našega prvorojenca. Ko sem še dajala zadja naročila, se mali zbudi. Razložila sem mu, da moram v bolnico po dojenčka in sva šla. V porodnišnico sva prišla ob 2h zjutraj. Je bila kar gužva, zato sva morala malo počakat. Pregledali so me in ugotovili, da sem že 5 cm odprta in smo šli v porodno sobo. Klistirja nisem imela nič, ker sem pred porodom šla 3x (očitno trema ). V porodni so me priklopili na ctg, pregledali so me, babca je bila krasna in zelo dobro razpoložena in nasmejana. Zdravnik pa možev znanec. Predrl mi je mehur, potem pa smo obirali skupne znance, popadki pa so se počasi stopnjevali. V eni uri so postali tako močni in tako je tiščalo, da sem prosila za nekaj proti bolečinam. Babca mi je suflirala, kako naj predihavam popadke in po 1,5 ure aktivnih popadkov je na dan pokukala glavica našega drugorojenca. Spomnim se, da sem izjavila možu, zdaj je pa konec, babca pa vsa nasmejana odvrne, pa še res je. In v naslednjem popadku je bil Matic rojen. Zdaj sva 3 tedne doma mali lepo napreduje in veliki bratec ga ima zelo rad. Toliko na hitro Držim pesti za vse, ki boste še potovale v Rim
|