nana 27 -> RE: Septembrke (12.9.2007 15:05:17)
|
Helenav, joj hudo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]...Miha je bil tak dojenček. Se mi je zdelo, da se mi bo zmešalo. Najbolj sem se bala, ko sem ostala sama z dojenčkom brez pomoči. Sva se velikokrat skupaj jokala in do prihoda moža domov sem bila še vedno v jutranji pižami, vsa pobruhana...lahko ti samo rečem, da je bolje po treh mesecih. Nekateri dojenčki so pač bolj jokavi in potrebujejo več. Zakaj je temu tako? Nimam pojma. Če boš imela čas, si prek Amazona naroči knjigo Fussy baby. Nekaj sta o tem pisala tudi zakonca Sears - oba zdravnika, ki imata (upam, da se ne motim) 8 otrok. No in pri enem ni zaleglo nič od prijemov, ki sta jih uporabila pri drugih. Imata tudi svojo spletno stran- odtipkaj v google "ask dr sears", kjer dobiš veliko napotkov za vzgojo, prehrano, nego otrok in dojenčkov. Eno od glavnih priporočil za jokavčke je "trdno povijanje" ali swaddling ali povijanje na štruco. Pomaga takšna rjuha, ampak jo moraš naročit iz Amerike. Lahko tudi preko nemškega amazona. Reče se ji pa Miracle Blanket. Imaš gor tudi filmček, kako se otroka zavije. Mi imamo doma eno tako dekico in je pomagala, ampak smo jo dobili šele pri Mihovih dveh mesecih. Otroke velikokrat zbudi refleks, ko nenadzorovano krilijo z rokicami in se zbudijo. http://www.miracleblanket.com/ Drugi dojenčki so nemirni, ko jih položiš v posteljico, ki je hladna. Rešitev za to..tja prej položi toplo pleničko ali pa termofor s toplo vodo. Mi imamo kar mini dojenčkov termoforček, oblečen v flis iz Muellerja. Pomaga nam tudi pri prehladih, da damo na prsni koš ali pa pri krčih na trebuščka. Še ena rešitev je...nakup rute ali slinga, ko imaš otroka ves čas pri sebi. Očitno otroček potrebuje tvojo bližino. No, to bomo pa tudi pri nas preizkusili. Ravno včeraj sem v spletni trgovinici naročila Poucha in ga bom imela izpsojenega za en teden, da vidim, kako se obnese. Tudi pri nas doma imamo eno malo carto, ki bi bila ves čas ob mami.
|
|
|
|