Joe
|
Tako, sedaj je tukaj oče, da naredi red. Prvič, Jančiko je bilo potrebno poklicati z žura, ko je Vasko bruhal. Drugič, Vasja se kot bolnik izredno lepo obnaša. Tretjič, najina špajza ali stanovanje ni nikoli povsem brez hrane. Četrtič, Vasja je shujšal, vendar mu je ostalo še nekaj goriva pod kožo. Glede tega je zares uboga tista deca, ki je vseskozi na spodnji meji teže. Petič, v bolnišnici mi niso rekli tisto o odraslih in virusu. To mi je rekla Jana, njej pa je spet ena druga rekla. Meni se zdi možno, in kolikor se spominjam, sem zdravnici rekel, da je najin "prehlad" ali kaj že verjetno druga oblika Vasjevega obolenja. Tega ni zanikala, a to je vse. Šestič, vsaj za zdaj kaže, da se je Vasja odbil s tal nazaj gor. Pojedel je toast (="hop kruh") z marmelado, popil nekaj vode in ravnokar sredi noči (ob 11h) spet poklical za požirek. Za zdaj brez povračanja. Tako. V seštevku smo zdajle kar ok. Tudi časovno se je navsezadnje lepo poravnalo, saj je lažje skrbeti za otroka med vikendom in prazniki, brez službenih rokov. Božič, hja, ampak kakšna cena je to v primerjavi s tem, da otroku odstranijo infuzijo (tisto mi pa res ni lepo). Hmm, zdajle sem se spomnil na 60-letnega reveža z urgence, ki ga je žena polila z džezvo vroče kave po levi roki... Upam, da po nesreči, ker nikoli ne veš... Slednjič, moja mucika je tudi fajn vozila skozi tole, Kajči (=veseli špeh) pa nas razveseljuje s svojimi vzkliki in nasmehi ter iskrivimi očkami. Upam, da ne bo obolel še Klobasi, in računam na Jančikino zaščitno mleko!! In še za sklep: Kaj je infuzija 5% glukoze proti krvavi prometni nesreči? Na Ljubečni je pijani tovornjakar okrog poldneva zbil 9-letnika na prehodu za pešce in ga "hudo poškodoval". Da se ti spipa... Lepe praznike vsem, pa četudi pobruhane! Menda nam grozi tudi ustekleničen virus; Ministrstvo za zdravje nanj že lep čas opozarja.
< Sporočilo je popravil Joe -- 25.12.2006 23:28:01 >