Anonimen -> krči (6.9.2004 22:40:08)
|
Jaz bi počasi lahko napisala diplomo o krčkih. :( :(( Žal še nisem ugotovila, kaj točno bi mu lahko tako pomagalo, da bi krčki v trenutku ponehali, vendar se mi zdi, da mu dosti bolj kot lefaxin pomagajo vetrovne kaplice od koroških lekarn. To so zeliščne kapljice iz kumine, janeža, koprca in še nekaterih zelišč, ki se jih trenutno ne spomnim; za lefaksin pa so mi rekli, da je to ena sama velika kemija... Sicer pa, kemija gor ali dol, če mu pomaga! Lefaxin se dobi v Avstriji, stane pa malo manj kot 9 EUR (velika steklenička!). Kar se tiče brinjevega mazila - z njim ga mažem vsak večer, pa ne pomaga kaj dosti, vendar imam potem vsaj boljši občutek, da sem pa mogoče nekaj malega naredila zanj. To mazilo pa se ne sme uporabljati pri novorojenčkih, ki še nimajo popolnoma zaceljenega popka. Še eno vprašanje za Maliko (ker se mi zdi, da delaš v zobozdravstvu): a ne škodi kuminov sirup otrokovim zobem že pred izraščanjem? :zmeden: Patronažna sestra mi ga je namreč odsvetovala, ko sem ga hotela kupiti, ker bi naj otrokom po njem izraščali črni zobje. Rekla je, da zato, ker je izdelan na bazi kuhinjskega sladkorja in ne glukoze... :zmeden: Tudi v lekarni v Europarku mi ga je neka starejša lekarnarka odsvetovala... zato mu ga ne upam dajati.
|
|
|
|