prehlad pri dojenčku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


majda12 -> prehlad pri dojenčku (24.12.2006 13:04:29)

LP.Z možem sva bila prehlajena več kot 10dni ton pomeni,da sva tudi močno kašljala iz pljuč,kašelj je moker,ko sem že mislila,da se moj 6tednov star malček ne bo nalezel sem se zmotila zdaj ima on zamašen nosek in zelo,zelo močen kašelj vročine še nima več kot 37,kako naj mu pomagam.ali naj ga peljem k dežurnemu že   zaradi močnega kašlja'?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  




krfjolca -> RE: prehlad pri dojenčku (24.12.2006 15:45:35)

Jaz ga ne bi, bi še kaj drugega staknil.
Bodi pozorna na vročino, kašelj pa mu lajšaj s kakim sirupom.




Pupica -> RE: prehlad pri dojenčku (24.12.2006 15:57:46)

kašelj pa mu lajšaj s kakim sirupom.
Vendar pazi!!!Eni sirupi so zelo močni, da ne bi prišlo do zastajanja sluzi, ker je ne bi izkašljal. Jaz na tvojem mestu ne bi dajala sirupa.Gal je star 7 mesecev, in je trenutno prehlajen. Dam mu 3 x na dan inhalacije, z fiziološko mu redno(recimo vsako uro-če je buden, med spanjem ne)čistim nosek, ter z pumpco odstranim sluz(smrklje).
Sem mu tudi dvignila vzglavje, da lažje diha med spanjem.
To je tudi vse!
Medtem ko Tii dajem preventivno Multivitaminmski sirup in probiotične napitke za dvig imunskega sistema in zaenkrat je še OK.
Je pa res grozno ko jih poslušaš, kako ne morejo dihati, kašljajo,...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]bi koj zamenjala z njimi.





krfjolca -> RE: prehlad pri dojenčku (24.12.2006 17:15:31)

Mislila sem tiste sirupe, ki pomagajo utekočiniti in zmehčati sluz, da jo je lažje izkašljati. Ker obstajajo različna zdravila za mokri ali suhi kašelj. (Ne poznam jih pa poimensko, ti morajo v lekarni svetovati, kaj je primerno za tako majhnega otročka, če je sploh kaj) Če pa suho kašlja, lahko blažiš zadevo s pomočjo pare - zavri kake kamilice in nad posodo drži otroka (seveda previdno!). Pa ponudi kakšen čajček, ker mora dobiti več tekočine.




Kalina -> RE: prehlad pri dojenčku (24.12.2006 18:31:33)

Nam je pediatrinja rekla, da noben sirup ni primeren vsaj do 6meseca starosti, ker vec skode naredi kot dobrega.




Marogica -> RE: prehlad pri dojenčku (24.12.2006 18:32:30)

Jaz moja dva najprej dam v "savno". Torej preden se gremo kopat, pustim teči vročo vodo v kopalnici-ca. 10 min, da se naredi para(savna) in se potem v takem kopamo.
Daj mu kakšno mokor brisačo na radiator.

Če ne bo bolje, ga raje pelji k zdravniku. On bo najbolje vedel, kako ravnati in kaj mu predpisati.

Drugače sem pa jaz vedno tako delala, ko sem bila prehlajena: ko sem imela otroka v naročju ali sem ga dojila, sem si dala preko nosa in ust pleničko. Je pomagalo, tako, da ta starejši ni bil do 17. meseca nič bolan.




Nisaa -> RE: prehlad pri dojenčku (24.12.2006 18:56:07)

Oj!
Jst mam 4 m starega in je tud kar kašljal pa hropel sem ga peljala k zdravniku je pa rekla da se sliši plučnica na levi strani isto ni mel vročine in je bil normalno razpoložen,tko da ti priporočam da ga pelješ k zdravniku sej zdej med prazniki ni gužve mogoče še prej poklič pa vprašej pa povej .Tuki pri nas vedno pravjo da če dojenček kašlja ga je takoj trebna peljat da ga poslušajo da se ve kaj je!Mi smo pol dobli en sirup sumamed 4 dni terapijo sam ni kej ful bolš kašlja ne več tolk sam hrope pa še tko da bom po praznikih ga šeenkrat peljala .Bolš to kot pa kaka bolnica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Pupica -> RE: prehlad pri dojenčku (24.12.2006 22:16:58)

Mislila sem tiste sirupe, ki pomagajo utekočiniti in zmehčati sluz, da jo je lažje izkašljati.

Ja sej to sta trpotčev in slezov sirup.
Za proti kašlju pa Panatus in Philcolins(al neky tacga).
za oba sem mislila da ni dobro.
Trpotčev in slezov baje sta premočna(celo ko je bila Tia pri letu in pol bolna, mi ju je odsvetovala v lekarni), glede Panatusa, pa res če pediater reče, in če je kašelj res suh, da lažje spi.

Zato res previdno s sirupi!Tudi iz naravnih sestavin za otroka včasih niso primerni!!!!

lp




majda12 -> RE: prehlad pri dojenčku (26.12.2006 14:47:36)

Hvala za odgovore.




Baucka -> RE: prehlad pri dojenčku (26.12.2006 16:06:33)

Ne bi te rada strašla, vendar je moj nečak pri takšni starosti pljučnico dobil. Jaz bi šla k zdravniku. Kaj če pa greš na pediatrično, kar direkt.

Ali pa pokličeš dežurnega in se napoveš, da ga takoj naprej vzamejo.

Jaz osebno se ne bi tvegala pri tako majhnem otrokom.




domci -> RE: prehlad pri dojenčku (26.12.2006 20:48:15)

tudi moj je pri 6 tednih kašljal kot nor bil brez vročine in skozi dobrovoljček. Ko sem v razvojni ambulanti povedala, da kašlja  je blo ojej. V pljučkih mu je pokalo in tudi dihal je težko, šla sva takoj v pediatrično kliniko kjer so ugotovili, da ima pljučnico. NA TVOJEM MESTU BI TAKOJ POKLICALA PEDIATRA IN SE NAROČILA NA PREGLED. Nočem te strašit ampak tudi jaz sem misnila, da je samo suh zrak....

Potem pa kar nisem mogla verjet brez vročine skozi dobrovoljček..... pa ti rečejo da ima plučnico

Držim pesti, da ni kaj resnega [sm=pikapoka1.gif]




Stran: [1]