Anonimen -> RE: Božičnica - gre mi na bruhanje (22.12.2006 18:14:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: klavdijas Šolstvo, državna uprava .... ste pa plačani iz proračuna, plače so redne, vedno zagotovljene, ker pač za to prispeva gospodarstvo.... Pojdite na trg dela in v gospodarstov pa boste dobile božičnico, 13 plačo ... ali pa plačo z zamudo, neplačan prevoz na delo, neplačano regres za prehrano.... Draga moja ne tupi. Ti za tako nizko plačo, kot jo dobimo - glede na izobrazbo - zjutraj še vstala ne bi. In zakon prepoveduje, da se v javni upravi izplačuje t.im. božičnice, kaj šele 13. plačo. Tako, da tisti, ki delamo v javni upravi dobimo: 1. nižje plače, 2. nižji regres kot vi v gospodarstvu, 3. nimamo mesečnih nagrad oz. stimulacij, 4. nadur nimamo plačanih, 5. dobimo najnižjo nadomestilo za malico. In ne boš verjela, ampak službo v javni upravi dobiš tudi na trgu dela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tisto, da gospodarstvo prispeva za naše plače - draga moja, naše plače in stroški našega dela se plačujejo iz vseh vrst pobranih davkov - med drugim tudi iz davkov na naše plače... Kolikor mi je znano pa ni gospodarstvo edino, ki davke plačuje. Pa še to: če ne bi bilo javne uprave, tudi gospodarstvo ne bi funkcioniralo, tako da smo vski skupaj v začaranem krogu preživetja in boja za obstanek...
|
|
|
|