|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   načrtovan CR
22.12.2006 9:45:11   
bianka
jutrouser posted image

jaz imam 27.12.načrtovan CR,v bolnico pa moram prit 26.12.-so mi rekli da okrog desetih.Zdaj pa me zanima ali je potrebno biti tešč,ker meni ni nihče rekel da moram bit.So mi pa kri in vodo kontrolirali pred enim tednom.

Kako pa je z britjem tam spodaj,a je res da pobrijejo čisto vse?A klistir dobiš pred posegom,ali en dan prej pa potem več nič ne ješ?A naredijo še kake druge preiskave?

Sigurno vas je veliko ki to veste!

hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: načrtovan CR
22.12.2006 9:58:26   
Mina1
No, jaz sem imela elektive, torej načrtovan CR pri drugem fantku.

Zjutraj prideš, v sprejemni pisarni te preoblečejo, če imaš leče, daš ven, te pregledajo, popišejo, ti naredijo Ctg, pobrijejo v nulo (pri meni to ni bil problem, ker sem vedno spodaj v nulo urejenauser posted image ), naredijo klistir(študentke), šibaš na Wc in potem čakaš lahko tudi sec dan, ker imajo urgentni primeri prednost. 

Jaz sem bila z mojim tam ob 7:00, na vrsti pa šele ob 15:45, mučno, ni kaj. Ko sem bila končno na vrsti, smo čakali kirurga, muzika v operacijski je bila nažgana na ful, jaz pa čisto prestrašena.

Ampak je šlo. Naj ti mine čimhitreje, pa enega zdravega in lepega user posted image .

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu bianka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.12.2006 9:59:09   
sicilija
Ciao

Jaz sem mogla biti v bolnici ob 8h zvecer - dan pred CR, naredil so mi CTG, kri in vodo so mi prekontroliral dan prej, jedla sem lahko do 10h zvecer. Zjutraj ob 6h so mi naredil klistir in ob 9:30 sem bila v operacijski. So me pa cist pobril spodaj.

Srecno!

(odgovor članu bianka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.12.2006 10:00:01   
Mina1
Ups, nekaj tipkarskih napakic je bilo notri, sorry...

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.12.2006 11:27:02   
mojcapr
Jaz sem bila not prejšnji dan ob 6h zvečer. Kri in vodo so pregledali, naredili CTG, me pobrili, samo klistirali me niso. Zjutraj pa sem šla v operacijsko in se zbudila z malo štručko.
Čim lepši čas po porodu ti želim.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.12.2006 12:32:56   
PBJ
Jaz sem ostala v porodnišnici 2 dni pred elektivnim  CR, ker sem imela že nekaj popadakov in bi me kar op., če bi prišlo do resnih.
Drugače pa sem bila že obrita, klistirali pa me niso - samo eno svečko sem dobila zjuraj ob 5.00. Tako sem šla 1x na Wc in to je bilo to.
Ob 8.00 so me odpeljali v intenzivno, ob 10.15 pa v operacijsko, kjer so mi vstavili kateter za epiduralno. Med CR sem bila budna.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu mojcapr)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.12.2006 13:08:01   
nejcko
Jaz sem prvič rodila z urgentnim CR. Drugič pa sem prišla v porodnišnico s čudnimi popadki (eni so trdili, da so lažni, drugi da so pravi) in so me držali 12 ur na porodnem oddelku in niso vedeli, kaj naj z mano. Eni so hoteli CR, drugi čakati na naraven porod, skratka vse, samo domov me niso pustili. Potem so me dali na oddelek, kjer sem drugi dan naredila ctg ter preiskave za CR, za katerega nikakor ni bilo časauser posted image in so mi ga skozi prestavljali. Od vsega hudega sem sem drugo noč na oddelku dobila popadke, ob 8.00 so me poslali na porodni odd., dobila sem klistir, pobrita sem bila pa itak že dva dni v nulo (so me že ob sprejemu zrihtali za morebitni carski) in ob 10.00 je bila mala na svetuuser posted image

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.12.2006 13:26:06   
bobek05
IZVIRNO SPOROČILO: bianka

jutrouser posted image

jaz imam 27.12.načrtovan CR,v bolnico pa moram prit 26.12.-so mi rekli da okrog desetih.Zdaj pa me zanima ali je potrebno biti tešč,ker meni ni nihče rekel da moram bit.So mi pa kri in vodo kontrolirali pred enim tednom.

Ni treba biti na tešče. Meni so kljub temu vzeli še kri.

Kako pa je z britjem tam spodaj,a je res da pobrijejo čisto vse?A klistir dobiš pred posegom,ali en dan prej pa potem več nič ne ješ?A naredijo še kake druge preiskave?

Nekaj sem si pobrila že sama doma, ampak očitno ne dovolj visoko, kar mi je potem popravila še sestra.
Meni so dali svečko ob 6h zjutraj, CR pa je bil 3 ure kasneje.
CTG, UZ - so mi ga verjetno delali zato, da so preverjali, če se je otrok obrnil. Ker sem želela spinano narkozo, so mi malo pred CR dali tudi nekaj v žilo.

Sigurno vas je veliko ki to veste!

hvala

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu bianka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.12.2006 15:47:01   
Jessy
Jaz sem prišla en dan pred načrtovanim CR-jem. Vzeli so mi kri in vodo, me dali na CTG, nato pa sem čakala naslednje jutro. Dobila sem tudi večerjo, vendar le juho. Od te juhe naprej nisem ničesar več jedla naslednja dva dneva, ampak itak nisem bila lačna, saj sem dobivala infuzijo.

Naslednje jutro (ob 6.00) so me pobrili (v nulo), dobila sem klistir (nič posebnega), nato sem se stuširala in šla v porodno. Tam so mi namestili infuzijo, ter CTG, nato pa sem čakala moža, ker je bil prisoten pri CR. Ko je prišel je izpolnil ogromno papirjev. Izbrala sem epiduralno, oz. spinalni blok. CR so začeli ob 7.45.

Pa velik sreče!

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.12.2006 22:12:35   
andrejaz
nekaj mesecev nazaj sem tudi jaz podobno spraševala - evo link

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1022292&mpage=1

Pri meni je bilo tako, da so mi že dva dni prej naredili vse preiskave (kri, voda, CTG, za srce) in sem prišla tako šale na isti dan zjutraj na tešče. So me obrili na nulo in tudi dali klistir, pa vrečko za urin ti naštimajo, pa v roko cevko za infuzijo, nato pa sem se sprehodila do operacijske.

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Alkohol v času nosečnosti
hmm...

Ali ste v času nosečnosti popile kaj alkohola? Npr. na kakšni obletnici in ali vas je skrbelo ali bo z otrokom vse vredu?

da, sem pila in me ni skrbelo (7%)

Sem pila in me ni skrbelo (3%)

Nisem pila (56%)

Občasno, ampak sem bila mnenja da ne bo škodilo (34%)

Število vseh glasov: 299

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!