Gina -> RE: Ko je jezen, stresa žaljivke kot iz topa (21.12.2006 22:45:15)
|
A ti nekaj povem, jaz sploh ne poznam nobenega moškega, ki ne bi bil "tečen", ko dela. Mogoče sem se narobe izrazila, bolj sem mislila v smislu, da moški ko dela, zelo ceni svoje delo, tisto je daleč najbolj pomembno in ničesar okoli sebe ne vidi, da še kdo drug tudi dela. Najhuje pa je, če ženska ne ceni dovolj njegovega truda. Hujše reči moškemu ne moreš naredit. Saj vem, meni se to tudi zdi otročje, ampak ogromno je tkaih moških, to imajo v genih, ne morejo si pomagat. Potem imajo moški še en sindrom, zelo težko prenesejo, kadar ženska ni dobre volje ali bolje rečeno, kadar je malce sitna. Kar malo jih opazujte, posledično postanejo slabe volje tudi oni, zelo velikokrat. Kot bi bili malce odvisni od razpoloženja svoje "boginje". In res te imajo za boginjo, če si prijazna, moške to navdihuje in obožujejo te, če si sposobna svoj jin izrazit tudi takrat, ko si slabe volje, na jin način, tisto pa čisto deluje, veš. Če ženske začnemo najedati, pa se vsak moški odzove čisto drugače, kot bi se večina žensk. Ženska bi žensko razumela, kimala, se jezila z njo skupaj, pa na cel svet, pa na hrano, ki ni ok skuhana, pa na sosede, pa jo potrepljala po rami in ji kaj povedala, kako naj reši problem.... Moški pa ne razume, kaj je zdaj narobe in posledično ali utihne in čaka da napad mine, ali nekaj časa poskuša izboljšati situacijo, vendar zelo omejen čas, ali se začne branit, ali pa začne tulit. Odvisno od karakterja. Seveda je tukaj predvsem prepad med razumevanjem ženska: moški - iste besede sta si popolnoma drugače prevedla, a ne. In ženski gre posledično ful na živce, ker jo njen dec ne šteka, ker celo tuli, ali pa jo ignorira. Začaran krog, a ne. Če jaz gledam moje frendice, zakaj se nekatere skregajo na smrt, druge pa ne, je razlog samo v tem, da ene prej nehajo, se ustavijo ob prvih opozorilnih znakih, da bo partner prešel v neko drugo stopnjo napada ali jeze ali ignorance, nekatere se pa ne ustavijo in ženejo reči pač malo bolj v ostre vode. Zato se mi zdi, da s svojo ignoranco v tistem hipu morda podžigaš ogenj. Kaj pa vem. Ne vem, kaj naj ti svetujem. Res ne. Mogoče to, da moraš razmislit, katera od zgoraj naštetih variant pa ti ne bi šla na živce. Ignoranca, kadar si sitna? Hočeš moža, ki ne bi toliko delal, pa tudi ne bi tebi toliko težil, če ne delaš toliko? Vse to je možno, vendar se moraš zavedat, da ima vsak človek svoje pluse in minuse in da je važno samo to, s katerimi minusi ti lahko živiš, pa s katerimi ne moreš.
|
|
|
|