kanarka -> RE: Koliko casa za IVF? (21.12.2006 18:04:22)
|
Pozdravljena PikaNogavicka Jaz sicer še izkušenj z IVF postopkov nimam, vendar sem ob zadnjem obisku v MB-ju pri Reljiču šla na seznam za IVF in mi je bilo rečeno, da je čakalna doba cca 10-12 mesecev. Ker tudi sama nisem več najmlajša in še vedno žal brez otrok, sem se odločila za samoplačniško varianto v LJ (Dravlje, dr. Reš), kjer pa si na vrsti takoj. Sem pa včeraj zasledila ne med.over.net vprašanje (mogoče si ga zastavila ti), kjer je Pušenjak pravi....ti kar kopiram njegov odgovor po 42. letu se je izkazalo, da se "vlaganje v OBMP" ne izplača več, oziroma da je potrebni finančni vložek praviloma previsok za pričakovani "izplen". Zato je stroka sprejela merilo, da se za vključitev v OBMP na stroške zavarovanja starost omeji na 42 let. Tudi po 42. letu je seveda možno opravljati OBMP, vendar neveč na zavarovanje. Če si torej že čez 42 boš po njegovih besedah morala samoplačniško in kolikor so meni punce pomagale tukaj z informacijami so te, da si v Dravljah takoj na vrsti, drugje pa tudi samoplačniško isto čakaš. Upam, da sem ti kaj pomagala. Verjamem pa, da ti bodo podrobneje lahko povedale tiste, ki so te postopke že dale skoz. Jaz se nanj pripravljam. Kakorkoli že, veliko uspeha in čimprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] na tak ali drugačen način.
|
|
|
|