Dojenje in uporaba KT (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje

Sporočilo

danaja12 -> Dojenje in uporaba KT (20.12.2006 21:57:29)

ali je katera začela jesti KT preden je nehala dojit, zanima me al ste jih začele jest,ko ste dojile še ene 2x ali 3x,ali ste počakale. Kakšne so vaše izkušnje

Alisa -> RE: DOJENJE in UPORABA KT (20.12.2006 22:01:11)

Jaz sem nehala dojit, sam jaz sem mislila da moram čakat, da dobim in potem začnem jemat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], oh očitno sem mal zmedena.
A katera ve mene tud zanima ali jih lahko začnem jemat?
Danaja12 oprosti k sem se kar urinla[sm=smiley9.gif] mene tud zanima to?

tinica -> RE: DOJENJE in UPORABA KT (20.12.2006 22:05:36)

Meni je ginekologinja rekla, da ko neham dojiti, da naj pridem po KT.

Petraa -> RE: DOJENJE in UPORABA KT (20.12.2006 22:26:26)

Med dojenjem je treba poskrbeti za zaščito,če nočete zopet zanosit

bibalezung -> RE: DOJENJE in UPORABA KT (20.12.2006 23:14:56)

Meni je G rekel naj dokler dojim ne jemljem tabletk ampak drugače poskrbim za zaščito. Potem pa v smehu rekel, da bo drugače moj mali predčasno dobil brado - hormoni pač.

lelaval -> RE: Dojenje in uporaba KT (20.12.2006 23:51:29)

Dokler popolnoma ne nehaš dojit, ne dobiš KT - tako je meni povedal G. Ta čas pa pride v poštev kakšna druga kontracepcija. Med dojenjem pa lahko dobiš depo inekcijo

_andreja_ -> RE: Dojenje in uporaba KT (21.12.2006 10:25:16)

pušenjak pravi 2 ali manj podojeu dnevno da lahko začneš s KT, sicer ti pa v času dojenja da ginekolog na vsake tri mesece depo inekcijo in si zaščitena da ne zanosiš...

Baucka -> RE: Dojenje in uporaba KT (21.12.2006 10:55:08)

Po tej inekciji naj bi bili samo problemi, s krvavitvami itd. Ali jo je katera preiskusila, ali  je vredu, a je boljše kar pri kondomih ostat?

Meni jo je ginekolog ponujal, pa je sestra, katero poznam, kar zdraven z glavo odkimavala.

Gordana-3 -> RE: Dojenje in uporaba KT (21.12.2006 11:46:35)

meni je ginekologinja dala recept, ampak je rekla, da jih lahko začnem jemati, ko bom dojila le še 1x na dan, prej nikakor. ponujala pa mi je nek vstavek, mislim, da ga reklamira oriana in stane 45.000 sit - tega mi bi lahko vstavila. sva potem bolj pazila, ker 45 tisočakov ni kar tako. pa še menstruacijo moraš počakat, da lahko začneš jemat tabletke. jaz sem jo po končanem dojenju dočakala po dveh mesecih in od takrat naprej veselo jemljem tabletke.

domci -> RE: Dojenje in uporaba KT (22.12.2006 14:51:29)

Med dojenjem jih ne smeš jemati, ker manda zmanšujejo količino mleka pa še dojenček jih lahko zavžije mi je svetovala, da lahko zčnem ko bom dojila 1x dnevno oz. moram počakat menstruacijo mi je pa že dala recept tako, da jih imam doma. Pa klub temu, da dojiš uporablji kako drugo zaščito, da ne boš presenečena[sm=smiley3.gif]

rainbow -> RE: Dojenje in uporaba KT (23.12.2006 22:26:50)

Meni pa je ginekologinja predlagala Mireno, sicer samoplačljivo, a vsekakor vredno denarja, posebej, če definitivno partnerja ne želita zanosit; deluje 5 let, skoraj ni menstruacij, enako zanesljiva kot tablete; dala sem si jo vstavit mislim, da dva meseca po porodu.
definitivno priporočam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]