kakanje - bobki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lutralutra -> kakanje - bobki (20.12.2006 20:09:11)

Naš devetnajstmesečni malček je bil dojen do konca 16. meseca. Odvajanje je bilo vseskozi mehko. Sedaj pa že približno 3 mesece večkrat kaka trde bobke. In to kljub temu, da poje ogromno sadja in zelenjave. Sploh ne morem pogruntati kaj ga tako zapira oz. morda se mu prebava zaradi končanega dojenja zopet uravnava... Nimam pojma. Recimo da kaka same bobke 3 dni po 3 krat na dan (ne mine dan, da ne bi kakal), potem se mu "odpre" in en dan kaka "normalno" - mehko blato, potem pa zopet bobke. Tudi pije "normalno". Prosim za nasvet.




shooo -> RE: kakanje - bobki (21.12.2006 0:01:42)

mi smo imeli podobno situacijo.ko je nezka nehala dojit.sem sumila da jo matra ker en cas ni jedla jogurta (kravjeka ne mara, tudi soke in vodo bojkotira, pije rizevo in sojino mleko) in je kakala po 3-4 x na dan same frnikole..groza.potem sem ukinila prigrizke (kruh in zemljice s katerimi so jo castili pri dedkih in babicah) uvedla red med prehrano.se pravi vsako jutro zitarice in sadje,kosilo zelanjava in juha,malica sadje,vecerja jogurt in mleko pred spanjem.ja , griz smo tudi eliminirali za nekaj casa. ne vem ce je to pomagalo samo od takrat ni vec frnikol v planickah.
upam da se postimate.
lp




asso -> RE: kakanje - bobki (21.12.2006 8:07:39)

Mi smo to rešili oziroma olajšali s kahlico.
Ker je bila naša zelo zaprta, same "frnikule" sem jo dala na kahlo (pri 7m) in od takrat, kljub malo "frnikulam", dosti laže pokaka... in kaka samo v kahlo...




Stran: [1]