Lupinica-ležalnik? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

kikica -> Lupinica-ležalnik? (4.9.2004 8:27:45)

No, drage nosečke in tiste, ki ste že srečne mamice, imam eno vprašanje za vas. Ali katera od vas uporablja lupinico tudi namesto ležalnika ali je ležalnik potrebno kupiti posebej? Pri nas imamo namreč lupinico od Peg Perega, ampak se mi zdi precej globoka, tako da :duda: skoraj sedi v njej. Kaj menite?

Lep dan vsem!

Taša -> Lupinica-ležalnik? (4.9.2004 8:53:55)

Mi imamo lupinico od romerja še od prve hči.Je pa tako . Ta prva je imela široko povijanje in se mi je zdela čist ok. ko smo jo dali v lupinico - ker je le imela "večjo rito" zato smo kar uporabljali lupinico in ležalnika nismo imeli. Sedaj pri drugi hčeri pa nimamo širokega povijanja in ko sem jo dala v lupinico se mi je zdela notri čisto zvita tako da jo v lupinico dajemo samo takrat ko se kam peljemo. Se je pa hvalabogu našla prijateljica, ki mi je posodila ležalnik, ki je zakon. Čeprav pravijo da je lupinica najbolj zdrava ker ima otrok v njej isto lego kot v maternici se je meni zdelo da je moja hči zdela preveč zvita !!! Ne vem boš sama vidla ko bo dojenček na svetu. Ležalnik še vedno lahko kupiš !!

monika2004 -> Lupinica-ležalnik? (4.9.2004 8:57:28)

Zdravo Kikica!
Upam da misliš ležalnik za v stanovanje! Moje mnenje in moje iskušnje kokr jih pač imam je ležalnik ZAKON mi ga ful uporabljamo in je vreden vsakega denarja. Itak pa BAJE v jajčku-lupinici ne sme biti več kot pol ure!!!!!

asso -> Lupinica-ležalnik? (4.9.2004 10:27:56)

Pozravljena Kikica,

na to temp je bilo sicer že ogromno debat, ampak vseeno.

Med lupinico in ležalnikom je velika razlika, saj je lupinica v bistvu avtosedež in ni primeren za ležanje otroka, ker ima neprailno lego in lahko poškoduje hrbtenico. Priporočajo ga res samo za krajše prenmike ne več kot dve uri.

Za ležanje otroka pa je ležalnik, ki je temu tudi namenjen.

Upam, da sem ti bila kaj v pomoč. Lahko pa greš tudi na iskalnik in boš našla veliko debat na to temo.

Lp asso

Lidija4 -> Lupinica-ležalnik? (4.9.2004 11:02:08)

Meni je petronazna takoj od zacetka priporocala,naj bo otrok cim vec v lupinici nekje do 8h na dan.Vem da sem bila prav presenecena,sem mislila,da se je zmotila.:zmeden:Na prvem pregledu v posv. pa mi je sestra prav tako rekla in celo,da so vozicki kombinirani z lupinico bolj priporocljivi.

lep dan

Seven* -> Lupinica-ležalnik? (4.9.2004 15:40:12)

Meni se to zdi logicno. Konec koncev imajo cigani in africanke tud cist zvite otroke v culah.. :) Pri otroku se mi zdi cisto ravna lega dosti bolj nenaravna..

LaLi -> Lupinica-ležalnik? (4.9.2004 21:18:57)

Mi uporabljsmo samo lupinico. Je pa res, da se je meni, ko je bila še čisto mala tudi zdela tako nebogljena notri in sem jo zato dajala not samo takrat, ko smo se kam peljali. Drugače pa je ležala v košari od vozička. Sedaj pri 3. mesecih, no, približno od 2,5 meseca dalje, pa uporabljamo samo lupinico, ker hoče že okoli gledat in ležanje sploh več ne pride v poštev, ko je budna. Razen, če jo s čim zamotimo. Pa tudi čvrsta je že. Se sama pokonci drži in sedi, ko en "ta velik".

LP!

Lidija

miselinka -> Lupinica-ležalnik? (4.9.2004 23:29:53)

Cja, jaz pa mislim, da ce bi bilo tako priporocljivo, da so otroci v lupinici, ne bi bilo omejeno koliko casa na dan (max. 2 uri, se pravi se bolje pa manj) naj bodo notri.

BarbaraB -> Lupinica-ležalnik? (5.9.2004 20:30:38)

Jaz bi bila pa pri uporabi lupinice namesto ležalnika pazljiva. Mi smo našega sicer nekaj časa dajali vanjo (manj kot uro na dan), po nasvetu patronažne pa smo na dno lupinice dali nekaj zvitih ttetra plenic, da ni bil tako zvit. Sem pa na MONu ravno pred kratkim zasledila debato o tem, da je pretirana uporaba lubinic lahko tudi nevarna za hrbtenico: je že res, da je v položaju podobnem kot v maternici, a ga ne varuje voda, kot v maternici.

Pom poskusila poiskat link!

LP

BarbaraB -> Lupinica-ležalnik? (5.9.2004 20:46:22)

Evo:

Zgoraj sem pozabila napisat, da smo kasneje uporabljali ležalnik in se nam je zdel veliko boljši in priročnejši: mali je tudi več videl.

Lp

Stran: [1]