trd kakec - pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

smokvica -> trd kakec - pomoč (20.12.2006 14:26:11)

moj pikec star je 4 mesece ima zadnjih par dni izredno trd kakec,klub temu da sem mu probala ze kako gh,ki naj bi prebavo pospešila je pa samo slabše,a je lahko to da ga mleko zapira,ker smo sedaj prešli iz 1 na 2, če ma katera kak nasvet lepo prosim ,ker revček se joka zraven,ko mora spravit to stvarco ven iz sebe.lp

Maxica -> RE: trd kakec - pomoč (20.12.2006 14:31:14)

Probaj zelo zelo zelo sladke kamilice ali bebi čaj. Pri nas to res pomaga.

Luskan -> RE: trd kakec - pomoč (20.12.2006 14:40:24)

Tudi pri nas pomagajo zelo sladke kamilice (100 ml naenkrat), tudi mi smo stari 4 mesece.

smokvica -> RE: trd kakec - pomoč (20.12.2006 14:45:35)

hvala vama bomo probali

mojcab -> RE: trd kakec - pomoč (20.12.2006 15:57:43)

se dojita?
če se dojita, se ti fajn najej jabolk (najmanj ene 3), boš videla, bo kakca še in še.
si morda ti jedla banano? to našo 4 mesečnico ful zapre.
pa poročaj seveda!

NATAŠI -> RE: trd kakec - pomoč (21.12.2006 11:44:25)

čimveč čajčka

sonchica -> RE: trd kakec - pomoč (21.12.2006 11:52:27)

mojcab ne doji, je napisala da so prešli iz 1 na 2 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ....
no pomoje ni krivo mleko ,ker vsaj prinas ni bilo težav z prehodom iz enke na dvojko .... ti mu samo skupaj kamilice pa sladkaj da bo lažje kako....

krfjolca -> RE: trd kakec - pomoč (21.12.2006 16:48:07)

No jaz sem včeraj sprobala tale recept s kamilicami. Rezultat? Vse skupaj je v loku bruhnil nazaj in ga je šraufalo še bolj. Pije pa Novalac proti krčem, zato je lahko trše blato. In se res ful matra, da kaj ven spravi, večkrat celo zajoka in je posledično zelo razdražen. V lekarni so mi svetovali Novalac proti zaprtju, pa da lahko kombiniram obe formuli, recimo eno dopoldne, drgo popoldne.

Pa ne pomaga. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Marogica -> RE: trd kakec - pomoč (21.12.2006 17:26:33)

Kamilice sigurno pomagajo, vendar se jih samo prelije z vročo vodo-ne pusti se jih stati dolgo v vodi, ker drugače zapirajo. Če otrok bruha kamilice, pomeni, da je imel kaj takega v želodčku in kamilice ali pomirijo želodec ali pa bruhaš(ščistijo želodec).

Drugače pa bi naj otrok na splošno pil dosti tekočine(ne mleka) temveč čaje, sokove, vodo. Če pa se že res fejst matra, mu dajte eno svečko v ritico in bo kakal po ca 20 min.

Anonimen -> RE: trd kakec - pomoč (22.12.2006 13:04:51)

mislm da se v lekarni dobi LAKTOZA tak bel prah mu ga daš v mleko in gre sigurno kakat"!

Stran: [1]