Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 10.3.2008 9:09:36
|
|
|
|
mateyka
|
Telo se dve leti in več čisti od nikotina,zato med nosečnostjo ni dobro nehat ampak zmanjšat. Drugače "grejo# vsi strupi na plod. to pa prvič slišim. in kako naj bi šli strupi na plod, če ne kadiš več? a ni bolj verjetno, da "grejo strupi na plod", ko kadiš in si noseča? in "čiščenje" (v tem primeru od nikotina) pomeni odvajanje strupov iz telesa, kolikor jaz vem, ne pa da bi se začel strup kje v telesu nabirat in premikat iz organa na organ in na plod, ko že nehaš kadit. nabirajo se kvečjemu lahko takrat, ko konzumiraš "strup", ne pa potem - pol pa to tam, kjer se je nabralo tud ostane (npr. pljuča - to moraš pa sčasoma ven skašljat).
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 10.3.2008 9:21:49
|
|
|
|
murkica
|
No ne vem kako vpliva.... Na cigaretih vem, da piše da kajenje vpliva na spermo, kako vpliva na žensko telo pa nimam pojma. V glavnem vsekakor pa je bolje, da prenehaš s kajenjem in bo bolje tako zate, kot potem za otroka, ko boš zanosila.
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 10.3.2008 9:23:19
|
|
|
|
BlackyMouse
|
Kadila od 14.leta, zanosila v prvo.
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 14:21:11
|
|
|
|
dojenč
|
LEPO POZDRAVLJENE,DRAGE MAMICE.HVALA KATALINI ZA LEP IN PAMET NASVET.VERJEMI,DA SI NIKOLI NE BI OPROSTILA ČE BI BILO KAJ NAROBE.VČERAJ SEM PRAVKAR IMELA KONTROLO,IN JE DR.REKEL DA JE VSE OK. .MOJA SE LEPO RAZVIJA.KAR NAPREJ BRCA,KAR ŽE MOČNO OBČUTIM .PA VE.KAKO SE POČUTITE,KAKŠNA JE VAŠA NOSEČNOST.ALI BO KATERA RODILA AVGUSTA V PTUJSKI PORODNIŠNICI?KAKO SE PRIPRAVLJATE NA POROD,VAS JE KAJ UŽIVAJTE IN LEPO NOSEČNOST ŽELIM VSEM
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 14:25:45
|
|
|
|
aqua77
|
Dojenč, kje si se pa ti tak dolgo skrivala? Sem vesela zate, da je vse ok s tabo in s tvojo bebico. Uživaj v svoji in v zgodnji pomladi. Pozdravček....
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 14:40:37
|
|
|
|
dojenč
|
PUHICA:JAZ SM BILA V ISTI DILEMI,ampak ko bos slišala mojo zgodbo se bos le nasmejala ampak je 100 resnična.pred leti sem se zaljubila v fanta ki je imel punco že 7 let,resna zveza torej.bila sem noro zaljubljena vanj,tudi on me je opazil.velikokrat sva šla na pijačo to pa je bilo tudi vse.nisem hotela saj je imel punco,ampak včasih se mu nisem mogla upreti.KAJ IMA TO VEZE Z NOSEČNOSTJO?POSLUŠAJ.TAKO SEM BILA na cel svet ker nisem mogla imeti te sreče da bi imela tega fanta.ZAME JE BIL fant na mestu.bila sva dobra prijatelja.nekega dne sta se s punco razšla(ona ga je varala in pustila)na nek način sem bila saj je končno sam, po drugi strani pa sem za njim....potem sva se začela dobivati,(jaz sem imela resnega fanta,s katerim sem si hotla ustvarit družino(če nisem mogla imeti njega)pa sma se s frajerem full drudla za ,pa ni bilo in ni bilo.kadila sem ko turk,pila tudi,se slabo prehranjevala.no sedaj pa zaključek FANT V KATEREGA SEM BILA ZALJUBLJENA JE SEDAJ MOJ FANT, SKUPAJ SVA 8 MESECEV,IN SEM V 5 MESECU PRIČAKUJEVA punčko in oba sva je tako vesela in jo nestrpno pričakujeva. in kaj je smisel vsega tega!nisem vrazeverna ampak vseeno v nekaj nadaravnega verjamem,in zato rečem:BOG JE VEDEL ZAKAJ MI NI DAL OTROKA Z BIVŠIM-VEDEL JE DA NEBOM SREČNA,SEDAJ PA IMAM MOŠKEGA KATEREGA SEM ŽELELA, .in ne razumi napak,ne mislim te prepričati da nisi z pravim,želim ti pvedati, da je v življenju toliko različnih vzrokov ki jih ne bomo razumeli,ko najmanj pričakuješ,,,,ne ukvarjaj se s tem z ,ne razmišljaj o njej pa bo
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 14:43:58
|
|
|
|
aqua77
|
Lepo si tole povedala Dojenč.
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 14:53:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem tudi kadilka. Kadila sem 3 leta pred prvo zanositvijo in sem zanosila v prvem poskusu. Nosečnost brez problemov in zdrav otrok rojen na rok. Tudi drugič (do takrat kadilka 10 let) sem zanosila v prvem poskusu in tudi drugi otrok se je rodil zdrav, vendar 14 dni pred rokom. Kadila sem med obema nosečnostima in niti ne ne vem koliko manj kakor prej, vendar sem kadila light ali super light cigarete. Tako, da jaz spadam med tiste, ki so prepričane, da kajenje samo na zanositev ne vpliva. Tudi na težo otroka vpliva relativno. Moja dva sta recimo tehtala prvi malenkost manj kakor 3 kg (ampak spet ni nujno, da so tukaj v igri cigareti, ker sem tudi sama en neješč drobižek) in drugi cca. 2700g (ampak je bil prezgodaj rojen). Nobeden ni imel zlatenice, nobeden nikoli težav z dihali, nobenih kroničnih bolezni sploh. Edino posteljica pri drugem otroku je bila fuč, ker je pač zadržala vse strupe od cigaretov. Kakor so meni dohtarji razložili, strup sicer gre z matere na otroka, ampak ga pa ogromno zadrži sama posteljica, tako, da je samo odvisno, koliko strupa spraviš vase in koliko ga posteljica uspe zadržati (tukaj so pa že geni v igri). In tudi moj partner je kadilec, pa s kvaliteto sperme očitno ni bilo nič kaj narobe.
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:13:52
|
|
|
|
Rakica_80
|
Jaz sem bila strasna kadilka....in do dneva, ko sem izvedela za visok prolaktin- to je bilo en mesec nazaj 7.3.....sem si obljubila da cigarete ne bom več prižgala in tako je bilo! Cigarete zelo škodijo in ker si tako močno želim ,sem si rekla: NIMAM PRAVICE UBIJAT -DOVOLJ! Zdej srčno upam da bom hitro in da bo bodoči zdrav in močan! Vsem kadilkam svetujem, da nehajo kaditi vsaj med
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:15:13
|
|
|
|
tinč407
|
Brez zamere, ampak mislim, da se preveč "hvalite# s tem kako ste kadile med nosečnostjo!! Kdo bi pa bil kriv, če bi z otrokom blo kaj narobe? Bi si kaj očitale, da niste mogle zdržati 9 mesecev? Kaj vam je bolj pomembno: Vaša navada ali otrok??? Malo sem zgrožena nad vsem tem, kar sem prebrala Nočem pametovat ali obsojat kogar koli, samo ne zdi se mi prav, kako pišete, da je čist okej kaditi, pa da ni škodljivo..... Pamet v roke ženske
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:17:52
|
|
|
|
Anonimen
|
tinč nikjer nisem dobila dokazano da kajenje ne vem kako škodi. saj otroku škodi tudi ko ti lepo šetaš ob cesti in vdihavaš tiste pline.Pa ne mi rečt da ni isto,kajti je-še hujši so plini tako da je to en larifari kako to škodi,a dokazov ni,tako da ...
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:21:19
|
|
|
|
Rakica_80
|
Ma tu ni stvar dokaza ampak,....ko pomisliš na majhnega in ti da vlečeš un cigaret poln kemikalij in dim...že sama moraš vedeti da to ogroža otrokovo zdravje!
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:23:35
|
|
|
|
tinč407
|
ti že dam prav, da vdihujem pline iz okolja... Ampak po nepotrebnem se mi zdi še dodatno obremenjevat otroka! Dokazi ziher so, samo poiskati jih je treba.. Če škodi tebi, škodi tudi otroku. Sicer pa kdo sem jaz, da bi sodila. Vsak dela s svojim telesom in otrokom v njem po svoji kmečki logiki. Pa brez zamere Sam to še odgovorite: Bi si očitale kajenje, če bi se otrok rodil prehitro ali z premalo kil, al pa kako boleznijo dihal... ?
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:23:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Potem grem pa v sterilno kroglo in se ne bom sprehajala več po pločnikih
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:27:07
|
|
|
|
tinč407
|
tukaj ne gre za onesnažen zrak in sterilne mehurčke. Ta zrak vdihujemo vsi!!! Gre za to, da si kadilke še dodatno zastrupljate in obremenjujete telo in vaše nerojeno dete, ki se ne more samo odločiti, če bo ga njegova mati filala z nikotinom ali ne.
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:27:34
|
|
|
|
Anonimen
|
tinč,bolezni dihal,prehitro rojen s premalo kil nimajo veze s čiki. Brat je bil operiran povsod ko se je rodil,pa ni mami kadila.In ne poznam nobenega otroka,ki bi bil bolan tako kot ti opisuješ-govorim za mame kadilke,poznam pa starše,ki mami ni kadila,pa ima otrok astme,bolezni takšne in drugačne,prezgodaj rojen itd. ne,dokaz ni.Imam internet prebrala sem milijon.Dokazov ni,so samo besede.Dokazov ni. če so pa besede dokazi,potem pa vedi,da če otroka tepeš po zadnji plati,da bo postal agresiven pri spolnosti,da bo bil mazohist in ne vem še kaj .Pa še marsikaj ti lahko napišem--) pa vedi da so to raziskovali tepenje po zadnji plati in kakšne so posledice . neverjetno a ne;)
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:28:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Ful super rs-) tiste,ki pa spijejo po deci vinčka na dan -) ja to lahko ni panike je zdravo,vse hvalite.Čike pa-) lepo prosim .Isto je z drugimi stvarmi,pač ker je to grdo ni dobro
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:30:49
|
|
|
|
tinč407
|
če pa je to tako, potem pa dajmo vsi kadit v nosečnosti in bomo imeli vsi zdrave otroke. Tiste, ki pa imajo bolane otroke pa niso kadile, pa si tak lahko do smrti očitajo.... S to problematiko sem zaključila, ker se ne mislim več ukvarjati s tem. Vsak naj ravna po svoji vesti!!!
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:51:13
|
|
|
|
dojenč
|
ko tole berem,se pa moram nasmejat. saj smo bodoče mamice ne pa porotniki na sodišču,ki bi sodili zločincu.tak bom rekla,jaz kadim tudi v nosečnosti,manj in lažje,pa dobenega ne prižgem brez slabe vesti.moja sestra je tudi kadila, otrok je zdrav.res je nisem še zasledila primera,npr.otrok umrl zaradi kajenja matere,ali otrok se rodil prezgodaj zaradi kajenja matere.HVALA BOGU,ampak ni mus če se 1000 ženskam rodi otrok zdrav da se bo tudi nam.ampak po vsem skupaj mislim,da kajanje pa le ni tako hud ;ubijalec;kot trdijo.kaj pa droge,a droge niso škodljive,mislim da še bolj kot pa cigareti. v današnjem svetu je toliko škodljivih stvari da si niti zamisliti ne moremo,že ko hočes pojesti eno kupljeno jabolko, ves da ni ves popolnoma tako kot bi morala bit. sicer pa če bi se držale vseh pravil,ki so predpisana za nas,kam bi prišli ____________________________________ MAMICE RADA VAS IMAM
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 15:57:24
|
|
|
|
uršika***
|
Vsaka ve za sebe, kaj bo naredila. Jaz pa vem, da imam rada svoje telo in ga ne zastrupljam s cigareti, še manj pa bi želela zastrupljat malo bitje, ki se ne more odmaknit iz zakajenega prostora. Ni fora samo nosečnost. Kaj pa potem, ko je otrok doma? Najbrž želite za svoje otroke le najboljše in jih ne mislite izpostavljat temu smradu? Jaz vem, kako je bilo meni, ko sem bila mala in smo imeli v hiši dva strastna kadilca. Fuj!!!!!!!!!!! Rajši sploh nisem bila v njihovi družbi in sem se odmaknila v svojo sobo. Tukajle pa res nekatere punce pišete, kot da cigareti pa res niso škodljivi in take bedarije, pa da ni dokazov, da škodijo zarodku in otroku. Mislim halooo!! Kje pa živite? Ali ne znate brat? Če imate takšen odnos do kajenja vas tudi najbrž ne bo motilo, ko bo vaš otrok prižgal cigareto? Le naj kadi, saj mu nič ne škodi. Ne vem, kako lahko primerjaš izpuhe, ki so v zraku z nečim, kar ti direktno vsrkavaš vase in poleg tega je to nikotin?? Sicer se pa takšnim ne da nič dopovedat. Očitno si že ne želite dovolj, da bi bil vaš otrok zdrav in bi za njega naredile vse. Žalostno Lahko da so vaše kolegice imele srečo in ni bilo nič narobe. Lahko ste jo imele že tudi ve v prejšnjih nosečnostih. Kaj pa če bo tokrat zarodek občutljivejši? Seveda so pa to vaši otroci in vaše telo.
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 16:08:28
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: uršika*** Če imate takšen odnos do kajenja vas tudi najbrž ne bo motilo, ko bo vaš otrok prižgal cigareto? Sam se bo odločil. Tako, kakor se bo sam želel. Ne glede na mene. Da so cigareti škodljivi, ve že zdaj. In trenutno pravi, da ne bo kadil. Ali bo pri takem razmišljanju ostal ali ne, bomo pa videli. Vsakekor pa ne mislim, da bo konec sveta, če bo kadilec. Mene ne bo motilo, če bo. Očitno si že ne želite dovolj, da bi bil vaš otrok zdrav in bi za njega naredile vse. Žalostno Kaj si me želimo in kaj si želijo (oz. bodo želeli) naši otroci, sta dve različni stvari (znata biti, no). Me si lahko želimo, da bi bil naš otrok zdrav in lahko, da tudi naredimo vse, da bi bil - potem pa pri 16-ih postane kadilec. In kaj naj zdaj?
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 16:29:31
|
|
|
|
tinč407
|
Sam se bo odločil. Tako, kakor se bo sam želel. Ne glede na mene. Da so cigareti škodljivi, ve že zdaj. IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007 Vaš otrok ve da so čiki škodljivi, ve pa pravite da niso pol so pa vaši otroci pametnejši od vas Uršika vso spoštovanje zdaj sem pa res končala
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 16:36:02
|
|
|
|
dojenč
|
uršika.zakaj postopaš tako agresivno,zakaj nas nosečnice zako obrekuješ da nam je vseeno za naše
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 16:40:10
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tinč407 Vaš otrok ve da so čiki škodljivi, ve pa pravite da niso Jaz nisem nikjer napisala, da čiki niso škodljivi. Samo to sem napisala, da sem kadilka, da sem bila kadilka, da sem kadila v nosečnosti in da zaradi tega ne z mano ne z mojim otrokom ni bilo nič narobe. Da pa SO škodljivi, pa vem. Ampak zaenkrat še razmišljam tako, da delam tisto, kar mi paše, ne glede na škodljivost. Mogoče bom kdaj spremenila mišljenje. In nehala kaditi. Do takrat pa... you know.
|
|
|
|
RE: kajenje v nosečnosti 4.4.2008 17:53:17
|
|
|
|
uršika***
|
Dojenč in Plemenita.Nobenega ne obrekujem Nisem bila ostra zaradi vajinega pisanja, ampak zaradi ene anonimne, ki je pisala res neumne stvari. Razumem, da se je težko odvaditi kajenja, ni pa treba zato pisati, da ni nikjer dokazano, da kajenje v nosečnosti ne škoduje otroku ali nosečnici sami. Pa da kajenje ne povzroča bolezni dihal, manjšo telesno težo, prezgodnji porod in podobno. Vsak, ki ima dokončano vsaj osnovno šolo ve, da je temu tako.Drugače bi na škatljicah pisalo: priporočamo, ne škoduje zdravju. Sedaj pa piše ravno obratno se mi zdi Zatiskanje oči pred realnostjo ali kako bi to lahko poimenovali? Vsem, ki pa ste se kljub vsemu odločile za kajenje pa vam želim veliko sreče in da z dojenčki ne bo nič narobe. Mislim pa, da se boste vse strinjale z mano, da si naši otroci zaslužijo le vse najboljše v življenju. Pa še za srečo
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?