pokljuka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

Mojca20 -> pokljuka (20.12.2006 13:59:05)

Zanima me če je na Pokljuki že dovolj snega za sankanje? 

Primoza -> RE: pokljuka (20.12.2006 17:09:37)

Pri Rudnem polju bi rekel da kar je. Tudi mi imamo idejo enkrat naslednji teden oditi tjakaj na malo sankanja, pa morda na vzpon do Plesišča.

Anonimen -> RE: pokljuka (21.12.2006 10:19:48)

U madona, že vidim da bo huda gužva pr ns ta vikend [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Snega je pa dost za vse.

Mojca20 -> RE: pokljuka (26.12.2006 17:35:00)

Bili smo v nedeljo gor in je bilo PREKRASNO! Pri Jelki žičnica še ne dela in je samo za sankanje! Naredili smo velikega sneženega moža, bilo je toplo, da smo bili brez kape, bunde, samo v puloverjih!

Primoza -> RE: pokljuka (26.12.2006 18:04:11)

Bravo!

Midva z Anko sva bil "po delih" na Grintovcu, jaz v soboto po Jugovzhodnem grebenu, Anka pa po običajnem dostopu po strehi v nedeljo. Dobro razpoloženje ji je pokvaril le zdrs v gozdu, kjer je bilo zelo spolzko zaradi ivja in si je nategnila vezi okrog gležnja. Razmere so bile odlične. Jutri bom pa najverjetneje skočil še na Triglav. Vmes sva bila z Ajdo na nočnem vzponu na Sv. Primož. Potem pa planirava z Ajdo v četrtek ali petek še sankanje na Rudnem polju z vzponom na Plesišče dobrih 1800 m pri Viševniku. Anka mora pa počivati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Mojca20 -> RE: pokljuka (28.12.2006 7:09:28)

Tudi mi smo imeli še veliko načrtov, pa nam  je trdovratna viroza, ki jo je fasal Aljaž, vse porušila. Upam da bo do sobote OK, da gremo  lahko malo na sneg.

Nočni vzpon na Primoža? Zanimivo. Prosim za opis!

Primoza -> RE: pokljuka (28.12.2006 8:21:50)

Povsem običajna pot. Parkirala sva pri Kalcitu v Stahovici, nato pa po cesti, levi bližnjici po gozdu in spet po cesti čez zaselek Prapretno (tu se je do konca stemnilo)  in naprej po gozdni poti na Sv. Primož. Naprej mimo gornje cerkvice (Sv. Peter) na najvišjo koto (916 m) in spust na drugo stran kjer se doseže stezo, ki se spušča z Velike planine. po njej se po strmejšem pobočju hitro pride spet do grozne poti kjer sva se vzpenjala na Sv. Primož. Potem pa po smeri vzpona v dolino.

Razgled je privlačen, ker je osvetljen Kamnik kot na dlani, pa proti Ljubljani se tudi vidi. Seveda pa je potrebna oprema čelne svetilke. Gornji ovinek na koto 916 m se lahko pa tudi izpusti seveda, ker je orientacijsko nekoliko težji.

Viroza, škoda, drugače pa je na otrocih spet anketa o virozah, rezultati kažejo da je primerjalno na november več viroz.

Stran: [1]