Bejba -> Pri 2 letih še vedno težave z bruhanjem (20.12.2006 10:37:26)
|
Naš ta starejši je bil oktobra star 2 leti, pa imamo še vedno težave z bruhanjem. Kot dojenček je imel povečan refluks in je res ogromno polival oz bruhal (tudi v loku). Na pregledih ni bilo nič ugotovljenega, le da se bo počasi popravilo, ko želočna zaklopka dozori. Ob gosti hrani se je stanje počasi začelo umirjati, vendar je še vedno dolgo časa kdaj pa kdaj kaj priteklo ven. Že zelo dolgo časa pa se dogaja, da če poje kakšen kos (npr. pizze, kruha), da ga enostavno ne zna lepo prežvečiti in požreti ter nato vse zbruha ven (ves prejšni obrok). Enostavno sem ugotovila, da mu gredo košči za jeziček in jih ne zna spraviti ven in potem zaradi tega bruha. Da ne omenjam raznega kostanja, arašidov ali drugih trdih prigrizkov. Ne zna "ščistiti" ust in potem se mu te drobtinice toliko časa valjajo po ustih, da bruha. Saj mu dam takoj za pit, pa ali noče ali pa ne pomaga. Enako je z mesom. Ne zna ga normalno pojest, da se mu ne bi dvignilo. Sem že čisto obupana, saj bi pri 2. letih pa ja moral znati vse lepo pojest, a ne? Zadnjič smo šli na Dedka maza v mojo službo, oba miškolina sta bila lepo napravljena (srajčke in to), nakar se mi oba v avto totalno pobruhata. Dobro, za ta malega mi je jasno, ker itak še vedno veliko bruha (ima enako težavo kot ta večji), ampak pri ta večjem pa že obupujem. Predno smo šli je pojedel nikej koščkov pizze in potem en delček toliko časa valjal v ustih, da je bruhal. Potem si predstavljate kako dišeči in lepi smo prišli pred Dedka mraza [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Vse je še huje, če kašlja. Takrat obvezno vse zbruha. Je imela katera podobne težave in kdaj hudiča se bo tole bruhanje nehalo? Resnično imam že dovolj, ker imamo vse tepihe in tapisone doma pobruhane, da o čem drugem niti ne govorim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Kakšen nasvet prosim. Kako naj ga naučim normalno jesti? LP; Bejba
|
|
|
|