katis -> RE: zajtrk (20.12.2006 8:40:36)
|
Jaz kavo pijem v glavnem samo v službi (iz avtomata). Prej sem pila dolgo nescafe, sedaj pijem pa mleko s kavo (nescafe)-niti ne belo kavo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . To pomeni, da ob eni kavici spijem nekje 1/3 ali 1/4 prejšnje količine kave. in glede na to, da še vedno spijem tisti dve ali max. 3 šalčke na dan, sem ravno nekje na nivoju ene kavice od prej. Seveda pa prej pojem ali kakšno mandarino, pomarančo ali pa vsak kakšen keks ali dva (češrav prej tega nisem počela)... Res pa je, da turške (kuhane) skoraj ne pijem več, če pa že, potem pa v bistvu belo kavo.... Sicer sem pa ravno zadnjič v eni kjnigi o nosečnosti brala, da je kava tako kot coca cola škodljiva in lahko povzroča povečano nagnjenje k splavu pri nekje 6 šalčkah/kozarcih dnevno. Glede na to, da je kniga ameriška in da vem kako oprano kavo imajo tam, bi rekla, da os to nekje 3 naše konkretne kavice... Glede cole pa itak, ravno tako vsebije kofein - zato pa mnogim pomaga ravno cola pri glavobolih...
|
|
|
|