r1ta -> RE: December(ke/čki) 2006 (7.1.2007 11:59:52)
|
Oj oj babike! Res ste carice! Vse že imate naštudirano in pošlihtano, jaz pa se še kar malo lovim. Moja Ana je zlato dete in sem enostavno zaljubljena v njo. Tak srček je, da vam ne morem povedati. Sicer pa mislim, da vsaka mamica misli tako za svojega otročička. Moje doživetje poroda vam bom opisala drugič, kmalu, ko pridem malo bolj k sebi. Sem še dokaj zmučena in telo je še dokaj razboleto. Sicer pa kako ne bi bilo ko pa sem imela porod na vse možne načine. No vsaj vakuma se nismo šli, smo pa imeli tudi to opcijo v mislih. Skratka, počasi okrevam, šivi CR so notranji in baje sem zašita kot bi me šival plastični kirurg. Moram pa vam povedati da sem šla roditi z 75kg, domov pa sem prišla z 74kg, brez Ane v naročju! Zdaj si lahko predstavljate kako zelo so me nafilali z vodo. Noge imam tako zatečene da jih sploh ne prepoznam, ker se zdaj vsa voda zadržuje v spodnjem predelu telesa. Počasi bo šla ven ampak je pa groza ko misliš, da si izgubil vsaj enih 5 kilc potem pa šok - 1 kg.... Drugače nam je dojenje steklo takoj. Rodila sem ob 22.10, ob 00.45 je Ana že pojedla prvo porcijo. Sesalni refleks ima tako zelo razvit, da vsakič ko zagrabi vidim vse zvezde osončja in naprej. In postala sem prava mlekarna za kar sem zelo srečna. Podnevi Ana spi zelo pridno, je približno na vsake 2,5 - 3 ure, ponoči pa imamo kar nekaj težav. Ne vem vam povedati s čim ker še ugotavljamo ali je tišina tista, ki jo moti, ali krči, ali vetrovi, skratka ne more zaspati brez dude, ta pa ji seveda po desetih minutah pade ven in potem je jok. Hvala Bogu za mojega dragega, ki mi zelo zelo pomaga. Res si ne predstavljam kako bi brez njega, ko pa se še s postelje ne morem sama vstati. Je pa absolutno zaljubljen v najino zvezdico. Aja, pa še to vam moram povedati, da imam vsak dan pomoč na domu, ženskico, ki je takorekoč vse v enem: medicinska sestra, čistilka, kuharica, gospodinjska pomočnica... Vse mi naredi v tistih petih urah ko je tu. Res sem lahko vesela za ta sistem kot ga imajo Nizozemci. No in zaradi CR so mi skrb na domu še podaljšali, tako da imam pomoč do srede, do takrat bom pa jaz že tudi malo bolje. Tako malo sem se vam javila, na hitrco sem vas prebrala zdaj pa grem ajat. Se že rahlo tresem od šibkosti. Poljubčki vašim otročičkom!
|
|
|
|