Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Nuhalna svetlina v 9. tednu... 19.12.2006 11:20:00
|
|
|
|
Grizo
|
Zdravo, punce. Sem med Julijkami in sem njim že povedala kaj me teži, pa me zanima če je imela tudi katera od vas kakšno podbno izkušnjo... Danes sem imela rutinski pregled pri g, v 9. tednu. Naredila mi je UZ in lepo sem lahko videla kako moja plava sem ter tja in se premika. Potem pa je bilo veselja konec. G mi je rekla, da je NS močno povečana 3,2mm (TT (velikost ) je 2.99cm) in me takoj napotila k Pušenjaku! In sem šla v Lj porodnišnico k Pušenjaku, kjer so me vsi tako začudeno gledali. Češ kaj delam paniko, ker se NS in z njo sum na genske napake šele v 12-14 tednu. In zdaj naj v takem stanju čakam še tri tedne... Moja G me je enkrat že po nepotrebnem prestrašila, ko mi je rekla, da je čudno, da je G vrečka prazna. Pa je bil šele 4. teden, kar je takrat tudi normalno. A ima katera kakšno podobno izkušnjo? Za mano je že en SS in sem zdaj res prestrašena in zmedena. Lp, Grizo
|
|
|
|
RE: Nuhalna svetlina v 9. tednu... 19.12.2006 11:54:28
|
|
|
|
najina pikica*
|
drži NS se res dela tam od 12-14 tedna...tako,da je res čudno,da te je poslala tako kmalu ,al pa da res ni vse ok?kaj so pa rekli v porodnišnici razen tega,da si prišla prezgodaj...razultati NS? kaj če bi poklicala svojo g.in ji povedala,kako so odreagirali ko si prišla v porodnišnico v 9t?sicer je preventiva več kot dobrodošla,vendar kakršni koli lažni preplah v nas nosačkah vzbudi veliko zaskrbljenost in strah...včasih čist po nepotrebnem! upam,da se ti vse izteče ok!
|
|
|
|
RE: Nuhalna svetlina v 9. tednu... 19.12.2006 11:57:08
|
|
|
|
Naja31
|
Če sem prav razumela, te v porodnišnici sploh niso sprejeli, ne? Res mi ni jasno zakaj je tvoja G zagnala tak preplah, saj se NS dela od 12-14 tedna. Jaz bi se probala z njo pogovoriti. Ti pa svetujem, da zamenjaš G. Meni se glede na tvoje dve slabi izkušnji ne zdi najbolj strokovna.
|
|
|
|
RE: Nuhalna svetlina v 9. tednu... 19.12.2006 15:45:05
|
|
|
|
petraz
|
LP!Ne vem zakaj te je G. prestrašila že toliko prej, če pa se NS dela od 11. do 14. tedna, prej ne vem, če jo lahko delajo in če so rezultati sploh realni Jaz bi na tvojem mestu še malo počakala in boš videla kaj bo.... Ne se preveč sekirati, saj škodiš sebi in dojenčku... čeprav vem kako je to, saj imam sama težave v nosečnosti... Držim pesti, da bo vse o.k....
|
|
|
|
RE: Nuhalna svetlina v 9. tednu... 19.12.2006 15:51:08
|
|
|
|
rumba
|
NS se meri od 11. do 14. tedna. Če ti jo meri prej, je seveda večja, saj se menda potem manjša oziroma zapira. Tudi po 14. tednu je ni mogoče več meriti, saj podatek ni več relevanten. Pomiri se, saj če bi bilo res kaj narobe, te v porodnišnici ne bi kar tako odpravili. Lp
|
|
|
|
RE: Nuhalna svetlina v 9. tednu... 19.12.2006 16:37:07
|
|
|
|
Samoyedka
|
Grizo, jaz bi tole tvojo G kar v rit sunila, odkrito povedano- kaj ji pade na pamet, da te gre strašit po brezveznem?! Pa če sem te prav razumela, ti je rekla tudi v 4.tednu, da je A vrečka še prazna ali kako? Meni je moj G na prvem UZ v 5.tednu povedal, da vrečko vidi, da pa še ne more rečt ali se je zarodek že vgnezdil, ker se še ni videlo, se pa to lahko spremeni v enem dnevu in mi je pokazal UZ ene punce pred mano, ki naj bi bila kao 2 dni dlje noseča od mene in se je že lepo videla pikica Res ne razumem enih G- enim se fučka za , drugi so histerični in jih strašijo za vsako figo... Jaz mojega G definitivno ne dam, čeprav zna včasih zaropotat, ampak to vse za dobro in Vem, najlažje je zdaj ti rečt, ne skrbi do naslednjega pregleda, ampak res probaj to čim bolj izklopit, pa trije tedni bodo tut hitro minili. Aja, pa definitivnopojdi delat NS k drugemu G- moje mnenje.
|
|
RE: Nuhalna svetlina v 9. tednu... 19.12.2006 21:42:21
|
|
|
|
eya
|
Joj, jaz tudi mislim, da te je tvoja G čisto po nepotrebnem prestrašila. Verjetno nima sama licence za meritev nuhalne svetline in niti dobro ne ve, kako in kaj se jo meri. V treh tednih se bo verjetno še zoožala in bo vse ok-držimo pesti!
|
|
RE: Nuhalna svetlina v 9. tednu... 20.12.2006 8:21:29
|
|
|
|
andie
|
Tole pa je očitn katastrofa od ginekologinje!! Tut js sem mela prvi UZ v 6. tednu in je blo videt le plodni mehurček, ploda pa ne. KAR JE ČIST NORMALNO, a ona me je totaln prestrašla, krava... Itak je mela nikakršn odnos in takoj sem jo zamenjala, čeprav sm bla prej 10 let pri njej, itak je skos zamujala in rajši pila kavo, me smo pa čakale zuni ko tanajvečje bebke.. NO, pardon.. Kar se pa tiče NS, pa tko, kot so ti drzge rekle. Itak je ful prezgodi za njo, kdo ti jo je sploh bil pripravljen delat tko hitr!!!??? Priporočam ti dr. Strahovo v Domžalah ali pa v MB, kjer so ful specializirani za to, ne pa da ti jo dela ena G, ki očitn nima vserga pošlihtanga. Ja kaj pa v bolnici, a si povedla, da ti je tko zgodi delala, kaj so pa rekli na to?? V glavnem, NE SEKIRAJ SE!!!!!!Boš vidla, da bo vse ok, js pa bi na tvojem mestu zamenjala G in to takoj.
|
|
|
|
RE: Nuhalna svetlina v 9. tednu... 20.12.2006 12:41:23
|
|
|
|
Grizo
|
Hvala punce za podporo! Imate prav. Res bom zamenjala G, ker me stane preveč živcev. Na ginekološki me sploh niso hoteli do konca poslušati. Rekli so samo, da se ta preiskava dela izključno v 11T do 13T 6/7 in da je to to. Da se prej pač ne da nič reč. In enako mi je potrdil Pušenjak na forumu. Rekel je, da prej NS nima nikakršne povezave s genskimi napakami in da se to v 3 tednih lahko še precej spremeni. Na boljše ali pa na slabše. Tako, da... moram pač počakati. Ta...KURA!!! Pa ful sem bila vesela ko sem svojo videla, pa je morala vse pokvarit in me spremenit v živčno razvalino. Tudi moj je je čisto preč. Dobro, da imam vas
|
|
|
|
RE: Nuhalna svetlina v 9. tednu... 20.12.2006 13:19:27
|
|
|
|
Anonimen
|
tud jst ti svetujem, da zamenjaj G. želim ti, da bi bilo vse v najlepšem redu.
|
|
|
|
RE: Nuhalna svetlina v 9. tednu... 20.12.2006 18:33:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Kot so rekle moje predhodnice, zamenjaj G in se naroči na NS med 11. in 13. tednom. Pa čim manj se sekiraj in misli pozitivno.
|
|
|
| Stran: [1] |
Ritka.
пеперутка16
Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?