Podočnjaki pri otroku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

sonccnica -> Podočnjaki pri otroku (19.12.2006 10:31:47)

Naša 2,5-letna punčka ima pogosto vijolične kolobarje pod očmi. Sicer je zdrav otrok, vendar me vseeno skrbi, ali je kaj narobe in ne vem na kakšne težave bi lahko to kazalo. Nekje sm zasledila, da bi bile lahko gliste, vendar tega nisem zasledila v njenem blatu. Mogoče katera kaj več ve? Hvala.

fricka -> RE: Podočnjaki pri otroku (19.12.2006 10:32:46)

Se pridružujem tvojemu vprašanju, pri nas je isto.

Anonimen -> RE: Podočnjaki pri otroku (19.12.2006 10:38:14)

Spomnila sem se,da je od kolegice punčka stara nekaj mesecev imela takšne kolobarje, in ko jo je peljala k zdravnici je ta naredila krvne preiskave in ugotovljeno je bilo,da ima pomankanje železa.

Kalina -> RE: Podočnjaki pri otroku (19.12.2006 10:53:57)

Ja slabokrvni otroci imajo podocnjake in so bledi. Se pravi pomanjkanje zeleza. najboljs da preverite vrednost hemoglobina.

MLIN -> RE: Podočnjaki pri otroku (19.12.2006 10:55:14)

Ja moja hčerka je imela tudi temne kolobarje pod očmi in je bilo ugotovljeno, da ima premalo železa. Najbolje, da greste na kontrolo, da vidite, če je to.

LP, Mojca

Anonimen -> RE: Podočnjaki pri otroku (19.12.2006 10:59:05)

Največkrat je dedno, pri nas že. Se pa pojavijo predvsem takrat, ko je otrok utrujen. Prav tako pri meni in možu. No, saj se skoraj pri vseh utrujenih ljudeh, le da je pri nekaterih to pač bolj izraziro.
Če pa je to iznenadna sprememba, pa res lahko gre za gliste ali slabo kri. Za gliste je značilen še slab zadah iz ust, srbeča rita, včasih tudi nos, predvsem ponoči, slabost, bolečine v trebučku, paše pa predvsem sladka hrana. Ni nujno, da so prisotni vsi znaki, lahko je le kakšen. Tudi ni nujno, da se gliste v blatu vidijo, ker se menda izločajo ciklično. Torej odvisno, v katerem ciklusu so, ali so jajčeca, ali "odrasle" gliste.

sonccnica -> RE: Podočnjaki pri otroku (19.12.2006 13:18:56)

Hvala punce, verjetno bo res potrebno stopiti do zdravnika, da izkjučimo zgoraj omenjene možnosti.

Stran: [1]