Brezžični internet (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika



Sporočilo


Anonimen -> Brezžični internet (18.12.2006 17:02:52)

Midva ga imava pa me zanima,če ma še katera,ker kdaj koli zmanjka po eno uro interneta.Sem klicala na kabelsko in je vse v redu.Tudi na arnesu so rekli,da pri njih ni nič narobe pa sem omenila routara pa so rekli,da mogoče to kaj zajebava ker drugi imajo vsi.In kaj lahko storim glede tega??????????Ne razumem se v njega in nevem kaj delat,ko zmanjka.Vsak dan po dvakrat ga ni pa to po eno dve uri.???????????




1Tanya -> RE: Brezžični internet (18.12.2006 18:15:43)

Smo imeli isti primer, pa so nam svetovali naj preverimo na telekomu, če ni kaj narobe s telefonsko centralo in glej ga zlomka, res je bilo tako, ampak so problem kar tam na Telekomu poštimal. Prej smo pa tud poslušal vse živo, da je kriv router in bla, bla.

Sam mi imamo Siol pa wireless tko da ne vem, če si imela v mislih isti brezžični internet?




Anonimen -> RE: Brezžični internet (18.12.2006 20:07:55)

Mi imamo kabelskega.Ampak res,da modem od kabelske dela kot treba.Imajo naši nad nami tudi kabelskega ia njim dela normalno nam pa ne.Sem ravno danes zvala na kabelsko,ko ga ni bilo in so preverili takrat lahko,če ga nimaš preverijo pa je bila dobra veza tako,da nevem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




manca79 -> RE: Brezžični internet (18.12.2006 22:21:03)

Baje je precej odvisno od oddaljenosti routerja od računalnika. Menda lahko motijo razne žičke; v glavnem, meni so rekli da je treba imeti router kar se da na odprtem; ne nekje v računalniški mizici ampak če se da, na vrhu.
Sicer pa si lahko hitrost interneta preveriš sama in sicer www.speedtest.si




Afnica -> RE: Brezžični internet (19.12.2006 12:53:38)

Zmanjka ti lahko res zaradi prevelike oddaljenosti od routerja. Tudi jaz imam brezžičnega, mami je vezana na istega. In jaz ga imam vedno, brez problema. Njej včasih nagaja. Sicer pa moč signala lahko preveriš. jaz imam ikonico spodaj desno, tam zraven ure. (piše brezžična povezava ta in ta, hitrost toliko in toliko in moč signala : IZVRSTNO). Pomaga, če na novo računalnik išče brezžične povezave in se na novo povežeš. Lahko tudi izklopiš in vklopiš nazaj router. Probaš, pa vidiš kaj pomaga.




eya -> RE: Brezžični internet (19.12.2006 21:23:43)

Tudi pri nas imamo wireless, vmes pa en štuk in včasih zašteka. No, takrat vedno pomaga, če grem izklopi in nazaj priklopit router[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No, k sreči se to ne dogaja prepogosto.




Katrin -> RE: Brezžični internet (19.12.2006 21:35:40)

Tudi midva imava brezžični internet in zaenkrat dela, tako kot je treba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lp, katrin




Anonimen -> RE: Brezžični internet (20.12.2006 17:59:07)

Router imava tri metre stran od računalnika.Signal je vedno izvrsten tudi,ko interneta ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Mogoče je pa narobe to,da ga imava na okenski polici??????????




markoh -> RE: Brezžični internet (22.12.2006 13:59:01)

Takole na daljavo je praktično nemogoče ugotoviti, kaj bi lahko bilo narobe. Če ti kaže povezavo tudi, ko ni interneta, najverjetneje ni nič narobe z brezžično povezavo, lahko pa tudi. Kje je napaka, lahko samo ugibamo. Potrebno bo dobiti nekoga, ki se na to spozna, da bo malo pogledal.




Anonimen -> RE: Brezžični internet (23.12.2006 21:29:33)

jaz imam tudi brezžičnega,pa mi tudi nagaja. sem klicala na voljo,ker sem mislila,da tam kaj delajo,da ne morem mejla poslat,pa je blo vse ok,tudi na siolu je vse delalo. potem mi je tip na siolu rekel,da lahko zeza brezžični,naj ga izklopim in spet priklopim in to pomaga.
drugače mi pa skoraj vsak dan zmanjka za kako uro...
potem so mi še eni fantje razložili,da se mi lahko kdo vrine in priklopi na moj net,ker dobi moj signal in ga vzame meni...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Brezžični internet (25.12.2006 19:25:15)

Jaz sem ugotovila,da res zajebava router.Pa to vsak dan zmanjka in vedno pogosteje.Pa sem klicala na kabelsko vse v redu potem arnes tudi v redu.Res drugo ni peostalo kot rutar.Zdaj  pa ko ga zmanjka grem pod povezavo jo prekinem in znova vspostavim.Nebom rekl,da vedno deluje večinoma pa.
Glede tega,da ti nišče ne more priti v tvoj routar je pa takole.Nama je en naštimal routara na geslo,ki ga veva samo midva in nišče se ne more povezat na najino omrežje,če neve gesla.Da,če bi se že hotel kdo povezat bi moral vpisat geslo tako,da si daj to narediti.




Stran: [1]