HuAnita -> RE: Od rojstva brez plenic.. (18.12.2006 21:05:11)
|
kompliciranjem okrog tko primarnih potreb kot so kakanje, lulanje in hranjenje. Bom samo to rekla, da je res razvoj že daleč prišel, ampak še pred nekaj desetletji se je to tako počelo, pa je človeštvo preživelo. Se mi zdi, da noben argument 'proti' ne zdrži - kajti jasno je, koliko časa se je civilizacija ohranila, pa brez bodijev, žabic ipd. Je pa res, da smo dandanes vsi preveč kamot, ampak meni se to ne zdi 'zakompliciranje', če znaš prepoznati znake, nekoč so bile pač družine bolj povezane, vedno kakšna babica/teta/sestra pri roki, tako da so znake pač vsi poznali. Ne vem, no, jaz zdaj pri newbornu velikokrat vidim, kdaj se bo polulal ali pokakal, preposto zato, ker vem, kako to pri sestrici deluje, odkar je brez pleničk. Meni se zdi samo še to, da ravno s plenicami kommpliciramo, da otroku nekako odtujimo oz. vzamemo tisto naravno, da potem pozabi opozarjati, kdaj bo lulal ali kakal. Moje skromno mnenje - je pa res, da rada kompliciram[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|