Anonimen
|
Jaz sem tokrat že četrič v postoku. Bila seznanjena, če ne, sem si sama prebrala o stranskih učinkih. Nikoli pa nisem pomislila, da bi zaradi tega ne šla na OBMP. Zdaj v zadnjem postopku sem imela 10 različnih zdravil, mnogo več, kot se jih uporablja v slo. Strah me je bilo kot hudiča, ker sem prvič slišala za vsa ta zdravila in ko sem brala stranske učinke me je še bolj bilo strah. Vendar sem kljub temu brez pomilsekov šla naprej. Pač, če si zdrava ženska, če nimaš okvar jeter, srca... potem se nimaš kaj bat. Tudi na aspirinu piše kolk je lahko nevaren za nekatere ljudi, ap ga brez pomislekov jemo. V vsakem postopku te zdravnik vedno vpraša, če si zdrav, kakšne bolezni so v družini...... in na podlagi tega sklepa o tvojem zdravju in če je vse ok, ti bo predpisal zdravila in se nimaš kaj bat. Že jutri te lahko tudi na cesti avto zbije, pa tudi greš v službo ne da bi razmišljala, da lahko umreš. Tudi kontracepcija ima grozno velik stranskih učinkov in velik možnosti za raka, pa jo zdravi ljudje jemljemo. Pač strah je prisoten, ampak moraš vzet v zakup, v življenju ti iz milijon strani grozi nevarnost, ki se je sploh ne zavedaš, tu v postopku, ap si res pod nadzorm in če si zdrav, se nimaš kaj bat. Pozanimaj se o vseh možnih boleznih v sorodstvu, o svojem zdravju in potem se pogovori s svojim zdravnikom, pa ti bo prilagodil dozo zdravil. Če te bo potem pa še zmeraj zelo strah,pa lahko greš brez stimulacije v postopek, vendar potem imaš manj šans za uspeh, pa tudi te čaka punkcija, ki pa je tudi lahko nevarna. Ne smeš tako razmišljat. zakaj je tvoja kolegica zbolela za rakom, pa ni nujno da so zdravila v OBMP postopku kriva za to. Lahko je bila že prej bolana, pa se ni zavedala in so ji ta zdravila samo pohitrila stanje. Nikoli ne vemo kdaj zakaj kako. Zadnjič sem brala, da se kar nekaj nosečnicam zgodilo da so po rojstvu otroka zbolela za levkemijo, ker se baje v nosečnosti lahko razvija neka stvar, ki pospeši to vrsto levkemije, seveda če so imele že pred nosečnostjo zasnovo za to bolezen (pa niso vedela za njo). pa misliš, da kdo pomisli na to, in si reče, ne ne bom nikoli noseč, kaj pa če semeni isto zgodi. Enostavno ne smeš tako razmišljat, raje se prepusti strokovnjakom in se pozanimaj za svoje zdravje in zdravje v družini, pogovori z G, pa ti bo lažje.
|