|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Hormonske stimulacije in rak
17.12.2006 21:12:48   
Meka
Pozdravljene,

glede na to, da pri postopkih za izventelesno oploditev v naše telo spustimo veliko količino hormonov in ostalih zdravil, me zanima ali je že katera pomislila na to, da lahko  zbolimo za rakom!! Zelo me je strah, saj je zbolela znanka po četrtek poskusu izventelesne oploditve in še kakšna ženska bi se našla...
Kaj menite o tem oz. ali je kateri zdravnik opozoril na kakšne stranske učinke zdravljenja neplodnosti!!??
Zelo si želim otroka, ampak sedaj sem začela razmišljati tudi iz drugega vidika... Pa nisem egoist, samo zelo me je zaskrbelo. Prosim za čimveč mnenj...

hvala

lp

< Sporočilo je popravil UnderEja -- 18.12.2006 11:21:41 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Hormonske stimulacije in rak....
18.12.2006 5:08:28   
Anonimen
Jaz sem tokrat že četrič v postoku. Bila seznanjena, če ne, sem si sama prebrala o stranskih učinkih. Nikoli pa nisem pomislila, da bi zaradi tega ne šla na OBMP. Zdaj v zadnjem postopku sem imela 10 različnih zdravil, mnogo več, kot se jih uporablja v slo. Strah me je bilo kot hudiča, ker sem prvič slišala za vsa ta zdravila in ko sem brala stranske učinke me je še bolj bilo strah. Vendar sem kljub temu brez pomilsekov šla naprej. Pač, če si zdrava ženska, če nimaš okvar jeter, srca... potem se nimaš kaj bat. Tudi na aspirinu piše kolk je lahko nevaren za nekatere ljudi, ap ga brez pomislekov jemo. V vsakem postopku te zdravnik vedno vpraša, če si zdrav, kakšne bolezni so v družini...... in na podlagi tega sklepa o tvojem zdravju in če je vse ok, ti bo predpisal zdravila in se nimaš kaj bat. Že jutri te lahko tudi na cesti avto zbije, pa tudi greš v službo ne da bi razmišljala, da lahko umreš. Tudi kontracepcija ima grozno velik stranskih učinkov in velik možnosti za raka, pa jo zdravi ljudje jemljemo. Pač strah je prisoten, ampak moraš vzet v zakup, v življenju ti iz milijon strani grozi nevarnost, ki se je sploh ne zavedaš, tu v postopku, ap si res pod nadzorm in če si zdrav, se nimaš kaj bat. Pozanimaj se o vseh možnih boleznih v sorodstvu, o svojem zdravju in potem se pogovori s svojim zdravnikom, pa ti bo prilagodil dozo zdravil. Če te bo potem pa še zmeraj zelo strah,pa lahko greš brez stimulacije v postopek, vendar potem imaš manj šans za uspeh, pa tudi te čaka punkcija, ki pa je tudi lahko nevarna. Ne smeš tako razmišljat. zakaj je tvoja kolegica zbolela za rakom, pa ni nujno da so zdravila v OBMP postopku kriva za to. Lahko je bila že prej  bolana, pa se ni zavedala in so ji ta zdravila samo pohitrila stanje. Nikoli ne vemo kdaj zakaj kako.
Zadnjič sem brala, da se kar nekaj nosečnicam zgodilo da so po rojstvu otroka zbolela za levkemijo, ker se baje v nosečnosti lahko razvija neka stvar, ki pospeši to vrsto levkemije, seveda če so imele že pred nosečnostjo zasnovo za to bolezen (pa niso vedela za njo). pa misliš, da kdo pomisli na to, in si reče, ne ne bom nikoli noseč, kaj pa če semeni isto zgodi. Enostavno ne smeš tako razmišljat, raje se prepusti strokovnjakom in se pozanimaj za svoje zdravje in zdravje v družini, pogovori z G, pa ti bo lažje.

(odgovor članu Meka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Spanje
Miška2006

Kako spite v času nosečnosti?

na levem boku (37%)

na desnem boku (13%)

na hrbtu (6%)

na trebuhu (3%)

se obračam kot vrtiljak (41%)

drugo (1%)

Število vseh glasov: 360

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!