|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zakaj 4.mesečnik joka na obiskih?
17.12.2006 17:54:12   
skokica01
Nasa mala user posted image  je stara 4. mesece. Je zelo dobrovoljen otrok, ko smo doma,user posted image takoj ko pa pridemo komurkoli na obisk, se našobi in začne prav neutolažljivo tuliti. Sploh ne vem zakaj (vedno je poskrbljeno da so pogoji idealni - previta, sita, topel prostor, itd.), saj tega prej ni počela in ni bilo nobenih problemov, če smo šli malo naokoli. Prvič je imela izpad pri zdravniku (pregled ob treh mesecih) in zdaj joče vedno, ko smo kje na obisku.  S časom se sicer umiri, ampak mi je vse skupaj prav zoprno, ker sem zaradi tega še jaz nervozna in mi ni nikamor za iti. Upam, da je to le prehodna faza in bo kmalu minila??user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zakaj 4.mesečnik joka na obiskih?
17.12.2006 18:05:54   
XXYY
Živjo!

user posted image  user posted image  user posted image  Prav razumljivo je, da se vaša malčica začne jokat, ko je v tujem okolju. Zdaj je čas, ko pozna ljudi, ki so vedno z njo. In seveda, da se začne jokat, če je v drugem prostoru oz. tujem prostoru in pri tujcih (tako je bilo tudi pri nas).

Daj ji še veliko časa. To bo minilo.

Zato se ne sekiraj. Če pač joka, naj joka in jo skušaj pomiriti in ko bo vedela, da ni ne vem kaj v tujem okolju, bo potem veliko bolje čez čas.

Srečno.

(odgovor članu skokica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2006 18:15:41   
lenika
Pri nas se je tudi začelo to okoli 4.meseca dogajat in še sedaj pri 7. mesecih se včasih ob pogledu na nekoga, ki ga ne vidi velikokrat, zjoče. A je že veliko bolje.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2006 19:58:07   
Baucka
Naša je zelo radovedna in si z veseljem ogleduje nove prostore, vendar le iz mojega naročja. Ko začne kdo preveč silit v njo začne jokat. Rabi en čas, da se navadi.
Daj otroku čas. Naj bo vedno varno v tvojem naročju, ko gresta raziskovat in kmalu bo zmagala radovednost. Mogoče se tudi za en čas odpovejte obiskom, ali pa pojdite na obisk tja, kjer že pozna stanovalce in se jih ne boji, recimo babici.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2006 20:31:35   
skokica01
Joj, joj, ta naša mala miška! Grozno je to, da joka tudi pri babicah. Vsi so jo tako zelooo veseli, komaj čakajo da pridemo, ona pa v jok. Je pa res, da gremo k babicam mogoče enkrat na teden.
Nič, se bo morala kar navadit. Kaj bo šele, ko bo treba v vrtec, pa raje ne razmišljam.
Hvala za odgovore! Mi je malo lažje, ker so mi že nekaj pametovali, da je preobčutljiva in boječa, pa mi je šlo to kar malo na živce.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.12.2006 20:39:11   
eya
Mogoče pa ne mara, da ljudje preveč silijo vanjo, ali pa ne mara biti po rokah. Probaj jo dat na tla ali pa v varen kot sedežne, pa kakšno ropotuljo v roke.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

Neposredna povezava do sporočila: 6
17.12.2006 20:57:03   
Mateja82
Pri nas se pa je bilo vedno obratno doma jokica, ko smo pa kam šli pa ali pa če je prišel kdo na obiska se je pa pokazala v najlepši luči user posted image . Mal kasneje pri enih šestih sedmih se je začela bat strica, nimam pojma zakaj, ampak zdaj se stanje že precej  izboljšuje, je res da ga vidi mogoče enkart na mesec al pa še to ne.  Pa kdaj pa kdaj se začne jokat ko vidi kakšnega tujca, ki ji očitno ni preveč všeč.
Vrjetno pa takšni mali res ne marajo da si jih hočejo ljudje kar podajat pa skoz na rokah, pa buci, buci, pa se glasno pogovarjajo in nevem kaj še vse. To lahko otroka čisto znervira.

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.12.2006 21:03:00   
Anonimen
Daj ji še veliko časa. To bo minilo.

Seveda user posted image .

Mičica je tudi rabila ene 15 minut, da se je navadila na novo okolje.

Ja, pa kaj, če joka? A ne jokajo vsi doječki? Ni treba, da se zaradi tega slabo počutiš.

(odgovor članu XXYY)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.12.2006 22:16:10   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: skokica01

Nič, se bo morala kar navadit. Kaj bo šele, ko bo treba v vrtec, pa raje ne razmišljam.

, ker so mi že nekaj pametovali, da je preobčutljiva in boječa

Joj, prosim, ne se obremenjevat s takimi neumnostmi. Veš kako se pri otrocih to hitro spremeni!
Naša je bila ekstremni primer glede joka. Mislim, da se tvoja lahko skrije pred našo.user posted image  Začelo se je tam okoli 3,5 meseca in trajalo tam do šestega. Kamorkoli smo šli na obisk se je drla, drla, drla...pri babicah itak. Če smo bili na obisku 3 ure, se je pač drla 3 ure in sploh ni imelo veze, da so jo prve 20 minut vsi ignorirali (po najinih navodilih) ali pa da smo se celo sami dve zaprli v drug prostor. Drla se je v trgovini, če jo je kdo pogledal v oči, bog ne daj da bi kaj rekel, če sem se pogovarjala s sosedami na hodniku z njo v naročju, tudi doma če je kdo prišel na obisk in jo pozdravil, je začela s sireno in ni nehala naslednjo uro ali dve.

Nooo, kaj hočem povedati, stanje se je tako spremenilo in izboljšalo, da je to isto dete šlo pri 9 in pol mesecih na prve počitnice k isti babici za dva dni in spala tam brez naju brez enega jokca in problemčka in od takrat je redno na počitnicah vsake toliko, iz vrtca sploh domov noče in kar vriska, ko ji zjutraj rečeš: greva v vrtec.
Da ne govorim o tem, da jo moram v kakem nakupovalnem centru imeti 150% ves čas na očeh, ker ona kar gre po svoje, v največjo gužvo, briga njo ali sta mami in ati za njo ali ne.

Skratka, bo minilo, ne sekiraj se!

Lp,Taška

Neposredna povezava do sporočila: 9
17.12.2006 23:08:17   
maliva
Ja, očitno ji ni všeč, da jo nosite naokoli user posted image .

Nikar se ne sekiraj, če zajoče in ne neha v nekem normalnem času... Pač jo skušaj potolažiti in si takrat, ko ti že najeda živce, dopoveduj, da je v občutljivem obdobju in da te potrebuje. To je največ, kar verjetno lahko narediš - ji daš vedeti, da je na varnem in ob tebi.

Pa - minilo bo user posted image .

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.12.2006 7:13:54   
majamo
Živijo

Mi smo imeli podoben problem.  Zdaj je naš mali star 7 mescev, pa še zdaj včasih kar usta povesi ko žalostni klovn,  pa začne tuliti, ko včasih pridemo kam.  Pol pa se pomiri.   Isto je bilo od začetka ko smo ga začeli po trgovinah in povsod drugod zraven nosit. Zda pa uživa da je kar veselje
Zaradi tega nismo bili doma.  To je še slabše. Moraš navajat otroka na normalno življenje.   Se bo lepo navadil, boš visla.

lp
Majamo

(odgovor članu maliva)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?