pranje brez detergenta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

čaki -> pranje brez detergenta (17.12.2006 11:44:55)

zanima me če je katera to že izvajala. jaz sem zadnjič ko nisem imela nobene tablete za pomivalca, priključila kar brez. pa je ravno tako dobro pomil.
zdaj premišljujem da bi ko bom mela samo šalčke in kozarce prala kar brez detergenta. bi blo po mojem bolj zdravo (manj kemikalij) pa še dobro pomije...pa se ne gre da bi tle šparala, ampak zaradi kemikalji...
kaj mislite???ima veze???

Anonimen -> RE: pranje brez detergenta (17.12.2006 11:55:14)

Hm... nisem še nikoli probala.
Aja edin če mam sam za sprat kozarce al pa kej podobnga dam brez detergenta sam na izpiranje.
Drugač pa men zihr neb opral, k mi včasih posoda tud 3 dni not stoji k sva sam dva pa med tednom ne kuhava. Tko da se pr nas to neb obneslo.
Če pa teb opere tud brez detergenta pa super. Šparaš pa še okolja ne uničuješ.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Primoza -> RE: pranje brez detergenta (17.12.2006 12:11:33)

Morda je pomislek le to, da detergent učinkoviteje odstrani bakterije s površine posod in navsezadnje tudi iz notranjosti pomivalnega stroja. Tako da je periodično pranje z detergentom še vedno potrebno.

bskrle -> RE: pranje brez detergenta (17.12.2006 15:37:16)

bi dodala vsaj malo kisa.

vsiskupi -> RE: pranje brez detergenta (18.12.2006 10:29:26)

Jaz dam pa približno 1/3 toliko praška kot piše in ravno zato ne uporabljam tablet. Pomito je pa vseeno enako.

Stran: [1]