Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
delovni čas v pogodbi?? 17.12.2006 11:42:46
|
|
|
|
_andreja_
|
močno razmišljam, da bi šla po porodniški delati za 4 ali 5 ur in me zanima, če lahko od delodajalca zahtevaš da ti v pogodbi napiše, kakšen delovni čas naj bi imela?? (delam v trgovini) torej prej sem delala od pon, do pet.= 6,30-13,00 13-21,00 8-15,00 in skoraj vedno se je ta zadja ura sprevrgla na +1 dodatno neplačano uro?? sobota se je delala od 6,30-11,30 15,30-20,30 8-16,00 ali lahko zahtevam od delodajalca da mi prej pred pogodbo pove od kdaj do kdaj bi delala, ker če bi mi dala kakšno čudno uro mi je potem vseeno ali delam 8 ali 5 ur???
|
|
RE: delovni čas v pogodbi?? 17.12.2006 12:30:08
|
|
|
|
lutka
|
Mislim, da tole ne bo šlo, ker v zakonu piše, da ti lahko delodajalec sam določi od kdaj do kdaj boš delala. Sama sem se odločila in delam na pet ur. Zjutraj delam od 9-14 ure, popoldan pa od 16-21 ure. Ja pa zakonsko določeno da delaš pet dni v tednu, dva dni pa moraš bit prosta. lp
|
|
RE: delovni čas v pogodbi?? 17.12.2006 12:49:20
|
|
|
|
Anonimen
|
V pogodbi je črno na belem napisana samo tedenska delovna obveznost (npr. 40 ur, 30 ur), razporeditev ur v dnevu pa je določena z internimi pravilniki podjetja.
|
|
|
|
RE: delovni čas v pogodbi?? 17.12.2006 12:53:31
|
|
|
|
Primoza
|
Razporeditev je razvidna posredno - delovno mesto je opredeljeno v pogodbi o zaposlitvi. V internih pravilnikih npr. Pravilnik o delovnem času pa je opredeljen delovni čas za posamezno delovno mesto- se pravi tudi kdaj, ne samo koliko.
|
|
|
|
RE: delovni čas v pogodbi?? 17.12.2006 15:45:29
|
|
|
|
_andreja_
|
kaj pa da mi delodajalec razkrije ta delovni čas, v katerih urah naj bi delala?? Kajti naša šefica je včasih čudna in delamo en dan tako drugi tako kakor si zamisli....
|
|
RE: delovni čas v pogodbi?? 17.12.2006 17:20:41
|
|
|
|
lutka
|
Načeloma ti ona lahko pove kako boš delala če pa se bo tega držala je pa druga zgodba. Npr. jaz sem jutri prosta v torek sem zjutraj, sreda popoldan, četrtek od 12-17 ure v petek zjutraj in v soboto poldan . To je moj delovnik za ta teden pa se nimam nikomur za pritožit pa če imam varstvo ali ne, žal lp
|
|
RE: delovni čas v pogodbi?? 17.12.2006 20:38:01
|
|
|
|
_andreja_
|
IZVIRNO SPOROČILO: lutka Načeloma ti ona lahko pove kako boš delala če pa se bo tega držala je pa druga zgodba. Npr. jaz sem jutri prosta v torek sem zjutraj, sreda popoldan, četrtek od 12-17 ure v petek zjutraj in v soboto poldan . To je moj delovnik za ta teden pa se nimam nikomur za pritožit pa če imam varstvo ali ne, žal lp hmmm... kje pa ti delaš, tam kjer jaz??? moja šefica je ravno takšna, da dela razpored kakor se ji dopade....ponavadi šele v petek ob 13,00 uri piše kako bomo delali v soboto, pa kaj čmo, je sodelavka že klicala na upravo zaradi tega pa je blo 14 dni ok po pa nič več!!!!!se ji pač neljubi narediti razporeda za cel teden pravi da je preveč dela s tem.....ja takšni so, ste šefi!!!!!!!!!!!!
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?