Rada bi nehala dojiti - kako? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


sabinke -> Rada bi nehala dojiti - kako? (17.12.2006 10:00:26)

Moja ljubica ima 14 mesecev, dojenje pa je v zadnjem času zame postalo prava muka. Še posebej zato, ker jo dojim zvečer, potem pa se zbuja ponoči in kriči: Mama, cici! To nočno dojenje pa zgleda bolj tako, da me po bradavicah drgne z zobmi (ima jih 10), vsake toliko pa malo potegne (ravno toliko, da se zbudim, če zraven zadremam). Če ji cici nočem dati, se dere, kot da bi jo klali. Potem se vleka bradavic nadaljuje še zjutraj, dvakrat ali trikrat. Na cici se čez dan spomni samo, če je zelo utrujena ali razdražena.

Čez nekaj tednov se bomo selili v novo stanovanje, pa baje ni dobro, če otrok doživi dva čustvena pretresa naenkrat (selitev, konec dojenja). Vseeno me zanima kakšen pameten nasvet, kako prenehati to večerno-nočno-jutranje dojenje, da bova zadovoljni obe (da bo tudi več spala in da jaz ne bom dobila kakšnega vnetja)?

Hvala za odgovore in lep nedeljski dan.
[sm=muca.gif]




ona -> RE: Rada bi nehala dojiti - kako? (17.12.2006 10:19:21)

Podona varianta je bila pri meni in sem ji začela ponujat flašo z aptamilom in je delovalo,da se je nehala dojit.Je pa imela 19 mesecev in je lepo sprejela flašo in pozabila na dojenje.provaj,lahko,da ti uspe![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Seven* -> RE: Rada bi nehala dojiti - kako? (17.12.2006 11:11:57)

Imas moznost, da atek poskrbi ponoci za njo? To se dostikrat obnese, da mamica spi v drugi sobi. Bo pokapirala, da ponoci ni zize.




Mojca P. -> RE: Rada bi nehala dojiti - kako? (17.12.2006 11:19:53)

Jaz ji vsekakor ne bi dala potem mleko na flaso....ce sem prav razumela, hoces nehat dojit, da bi se nehala zbujat..in, ker lacna skoraj zagotovo ni (ce se cez dan lepo naje), ne vem zakaj bi ji dala mleko....potem se bos pa zbujala zato...pa se zobki trpijo, pa ful se navadijo in dobesedno navezejo na flaso...brezveze...ce nimas moznosti, kot pravi Seven, ji enostavno reci, da mama mleka nima vec, ce je res panika ji daj zapit, ampak spet bi jaz na tvojem mestu ponoci dajala samo vodo. Jaka je imel podobne fore (sicer pri 8 mesecih) cez dan je jedel vse na zlico in se na zizo niti ni spomnil, ponoci se je pa zbujal, da bi vlekel...parkrat je potem dobil nekaj slukov vode (to se mu se zdaj naredi), drugace pa je brez tezav sprejel, da zize ne dobi. Pri 14 mesecih bo vse se malo hitreje in lazje dojela.




ribica. -> RE: Rada bi nehala dojiti - kako? (17.12.2006 11:33:12)

Jaz zaenkrat se nisem imela teh problemov. Moja prijateljica pa je bila na istem kot ti, in je tamali rekla, da zdaj je ze velika puncka in da mlekec ni vec dober, da se je pokvaril, al neki v tem stilu. na bradavico si je dala kapljico kisa, in je tamala verjela, da se mlekec pac pokvari. 




sabinke -> RE: Rada bi nehala dojiti - kako? (18.12.2006 21:59:21)

Hvala, punce!
Bom poskusila po selitvi, potem vam pa poročam, kako sem uspela!




Stran: [1]