prevažanje v avtu: jajčka ali košara (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sami_y -> prevažanje v avtu: jajčka ali košara (14.12.2006 17:48:14)

Mena pa zanima, če se lahko otroka (star je mesec in pol) vozi v avtu v košari od vozička?

Jaz ga sicer vozim v jajčki, ga pa zdaj, ko so temperature pod ničlo, ne bom spravla not zaradi kombinezončka. Kak jih ve prevažate?



lp
jelena




bskrle -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (14.12.2006 17:54:53)

V jajčku, v kombinezonu - brez problemov.




žlička -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (14.12.2006 18:54:04)

OBVEZNO v lupinici,  košara ne pride v poštev sploh!!!!!!




Pupa3 -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (14.12.2006 18:57:15)

Obvezno v lupinici! Tudi pri nas je bil problem kombinezon- kupili smo zimsko vrečo za v lupinico in problem je rešen!

A.




Mojca P. -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (14.12.2006 19:12:48)

Obvezno v lupinici.
Ne bom nikoli pozabila zgodbe (povedala  mi jo je sestra, ki dela  v klinicnem) o mamici, ki je svojo puncko samo za min. vzela iz lupinice, da bi jo potolazila, ker je jokala...pa se je v tisti min. nekdo zaletel v njih, puncka je letela skozi okno in doolgo lezala v LJ, brez odziva...ne vem, ce je sploh zdaj ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
...od te zgodbe pri nas za voznjo v avtu ne odtopam niti za milimeter ali sekundo...nema trte mrte, dretje gor ali dol...morata bit v sedezu.

Avto se pa tako in tako segreje in bos najbrz otrocka slekla...mi vem, da smo pac prej avto segreli in potem otroka slekli in dali v lupinico.




Anonimen -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (14.12.2006 19:28:27)

Vedno v lupinici ali avtosedežu.




Erdbeere -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (14.12.2006 21:20:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič

Vedno v lupinici ali avtosedežu.


enako tudi pri nas. Pa sploh nimamo nobenih problemov, prej jih mam jaz, če slučajno nimam časa je pripet (beri, če me kaj zaj. tamala pa trmo zganja pa se vsedem jaz kar spredaj pa je "nočem"pripet pol je pa jok, da ona se ne bo vozila, če ni prevezana  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]ker sem ji vedno govorila, da jo bo policaj vzel in to je zdaj rezultat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




BarbikaB -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (14.12.2006 21:23:57)

Sploh ne pomisli na prevažanje v košari.
Pri mesecu in pol ga moraš brez problema v kombinezonu spraviti v jajček - ti naj bi zadostovali do 9. meseca.  A si poskusila a se ti samo zdi, da ne bi šlo?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.12.2006 21:26:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




shooo -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (14.12.2006 23:46:45)

reje brez kombinezona samo da je v jajcki!
ga pa lahko fajn pokrijes z dekico in neses tako v avto!
lp




srki -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (15.12.2006 7:06:29)

Prevažali smo ga v lupinici.




Bonnie_RR -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (15.12.2006 7:24:03)

Pa komot ga dobiš v lupinico tud s kombinezonom, samo pasove moraš fejst ven potegnit.

Moj tamali je februarček in smo ga skoz imeli brez problemov v lupinici.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




eya -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (15.12.2006 11:12:47)

Do sedaj je bil vedno v lupinici in vedno pripet. Saj košare sploh ne moreš pripet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Naja31 -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (15.12.2006 11:23:39)

Sorry, ampak ne morem verjeti, da sploh razmišljaš, da ga ne bi dala v lupinco.
Podaljšaj naramnice pa bo. Mesec in pol star dojenček gre v lupinco brez težav pa če ima gor tri kombinezone. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




viv_ -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (15.12.2006 13:02:11)

Vedno v lupinici!

Ti nekaj povem - mi smo se lani poleti zaleteli na Siciliji. Vse skupaj nič, šli smo čelno v bok enemu italijanu. Brzina je bila tako majhna, da se niti air bag ni odprl. Jaz še nisem bila privezana, ker je bilo to takoj ven iz kampa in sem še nekaj prelagala po avtu. Tako me je vrglo naprej, da sem imela 14 dni zelo potolčeno koleno. Zdaj si pa predstavljaj, kaj se naredi z malim otročkom, ki se niti prijet nikamor ne more...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.12.2006 13:22:39)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Luskan -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (15.12.2006 21:47:31)

Obvezno v lupinici! Tudi pri nas je bil problem kombinezon- kupili smo zimsko vrečo za v lupinico in problem je rešen!


Točno tako, pa še vroče mu ni, če hodiva po trgovinah; zunaj vrečo zaprem, v trgovini odprem. Ful dobra stvar.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




zmajči25 -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (15.12.2006 23:36:27)

Obvezno v lupinici in če ti je res tako nerodno ga v pajacku dajat noter, pol si pa nabavi zimsko vrečo za lupinico in boš bolj komot. Ne bi pa ti smela biti lupinica že premajhna, saj je tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] star komaj 1,5 meseca. Koliko pa ste veliki?
Mi smo prakticirali tako pajacka kot zimsko vrečo za lupinico.




martinuška -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (17.12.2006 11:55:13)

Definitivno v jajčki. Mi smo kupili zimsko vrečo, tako da pajacka sedaj ne potrebujemo več. Prej pa smo imeli takega pajacka, ki je imel vsako nogo posebej, tako da se je dalo pripeti tudi med nogami. Ampak mi je zimska vreča dosti bolj praktična in se mi zdi, da je tudi bolj topla, poleg tega pa je naša dojenčica tudi dobro pripasana noter.

V košari ga raje ne prevažaj, ker so testi pokazali, da zna biti zelo nevarna. Naša košara bi se sicer lahko privezala v avto in se tako uporabljala tudi za prevažanje dojenčkov v avtu, vendar so tudi za to košaro drugi uporabniki povedali, da ni varna, zato uporabljamo samo jajčko.




ka_ty -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (18.12.2006 13:20:14)

Jaz ga prevažam v košari, ker je bolj praktična, otroka ni potrebno prebujati - ga kar nesem s košaro v stanovanje in pustim, da spi naprej, je tudi bolj toplo. Obvezno pa moraš imeti poseben kit za vožnjo v avtu: 1. košara je s strani pritrjena z varnostnimi pasovi in 2. čez trebušček otroka je potrebno namestiti poseben varnostni pas. Sem pa tudi jaz v dvomih glede varnosti, ker se mi zdi, da so jajčki bolj varni (predvsem zaradi gibljivosti glave levo in desno v primeru trka). No, sicer bomo mi košaro kmalu prerasli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Samoyedka -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (18.12.2006 13:33:35)

IZVIRNO SPOROČILO: ka_ty

Jaz ga prevažam v košari, ker je bolj praktična, otroka ni potrebno prebujati - ga kar nesem s košaro v stanovanje in pustim, da spi naprej, je tudi bolj toplo.


No, to je bolj slaba tolažba oz.razlog- saj ga z jajčko tudi lahko prenašaš okoli in ga ni treba buditi, pa jaz našega pikija pustim v jajčki dokler se ne zbudi, če slučajno med vožnjo zašlafa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ajdaN -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (18.12.2006 13:49:58)

ka_ty ne se igrat z otrokovo varnostjo madona! Pa nima nobene veze ali imaš poseben kit ali ne. Malo pobrskaj po starih temah (Jane Matrix) in boš videla filmček, kaj se zgodi z otrokom ob trku, če leži v košari - dobesedno ga prelomi na pol! Pa ni treba da voziš ne vem kako hitro.

Pa še praviš da si v dvomih glede varnosti, ampak ga vseeno v košari prevažaš okrog[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Tega pa jaz ne razumem, oprosti!




pat -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (19.12.2006 8:38:23)

Ojoj, saj ne morem verjet, kaj sem prebrala!!! OTROKA SE VEDNO VOZI V AVTOSEDEŽU/JAJČKI,. kaj druga sploh ne pride v poštev. da pa ga ne bi sparvla s kombinezonom notr, je pa laž - mi smo jo imeli lani celo zimo (rojena je dec) s kombinezonom notr in še zdaj jo spravimo notr, pa je stara 1 leto.




sami_y -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (21.12.2006 9:07:49)

Nisem prej prišla do računalnika, da bi lahko odgovorila.
Jaz sem našega dala v kombinezonček, ampak sem ga komaj zapela! Pas sem mogla dat ven kolko gre, in tisto na hrbtu jajčke, kjer se uravnava višina tudi na najvišjo!
Ne verjamem, da ga bom čez en mesec sploh še lahko zapela!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ima 5 kg in je velik 58 cm, jajčko pa imamo Romer baby safe. Je mogoče jajčka kriva, ker se mi zdi ful ozka, pa še nekaj ma na hrbtni strani, da objema glavico. Ne verjamem no, da ga bom lahko vozla še not, če pa mu je pas že zdaj na knap.





ajdaN -> RE: prevažanje v avtu: jajčka ali košara (21.12.2006 9:47:55)

Razmisli o zimski vreči za lupinico - nam se je super obnesla. Kombinezonček smo rabili samo za v voziček, v avtu je bil pa normalno napravljen + jopica čez pa pokrit z vrečo. Ko se je ogrelo in v kakšni trgovini, sem pa samo do konca odpela vrečo in jopico. In ni bilo nobenega problema tudi če je spal.

Če sva bila pa slučajno z lupinico tudi na sprehodu sem pa dala čez vrečo še eno flis deko. Meni ni škoda denarja, ki sem ga dala za vrečo, ker smo jo res vsakodnevno uporabljali.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>