Anonimen
|
Imam dva otroka, stara eden 1 leto in drugi 9 let. In za nobenega od njiju se mi niti sanja ne, kaj bosta. Karkoli jima pač srce poželi, pa naj bosta. Posledice svojih odločitev bosta tako ali tako nosila sama. Kamikaza sicer pravi, da bo poskusil vse, samo, da ju odvrne od tega, da bi pristala v taksiju , ampak jaz sem pa rekla, da sta zaradi mene lahko tudi oba taksista, če bosta to pač želela biti. Sploh pa, ker sta doma avto in volan takorekoč v krvi . Edino, kar zahtevam od njiju brezpogojno, je to, da končata osnovno šolo. Nisem ne izobrazbeni ne poklicni frik, tako, da so vse odločitve v njunih rokah. Če bosta postala slovenska Donalda Trumpa, prav. Če bosta postala kriminalca - ja pa kaj naj zdaj? Kruto, ampak realno. Pri še tako dobri vzgoji ne moreš vedeti, kaj bo prineslo življenje. Praksa pa kaže, da ravno tisti otroci, kateri so imeli prevel ambiciozne starše, na koncu pristanejo na drugi strani zakona. Ker se jim "po pubertetniško" uprejo in potem je, kar je. Delček tega sem izkusila tudi sama (brez ekstremov), zato mislim, da kar vem, kaj govorim. Izvenšolske dejavnosti pred vstopom v osnovno šolo? Ne, pri nas jih ni. Morda bo kakšna igrica ali kombinacija igre in športa 1x tedensko, ampak forsiranje s tujimi jeziki, računalniki, tekmovalnimi športi in podobno - eh, tega pri nas še zdaj ni, kaj šele 5 minut po rojstvu.
|