stroški hipotekarnega kredita (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

ČebelicaMaja -> stroški hipotekarnega kredita (13.12.2006 22:23:04)

Pozdravljene!
Videla sem že, da imate kar nekaj izkušenj s hipotekarnimi krediti...imam pa vprašanje glede stroškov postopka- zanimam se za vsak slučaj- kupila sva namreč novo stanovanje in plačala prvo tretijno- sedaj pa bova z januarjem začela prodajat najino staro stanovanje in marca morava plačat drugo tretijno- če pa bi se slučajno zgodilo, da stanovanja pravočasno ne bi mogla prodat, bova morala najeti hipotekarni kredit  za tri mesece - 10 mio namreč navadnega kredita ne bova mogla dobiti.
Zanima me koliko stane, da ti ga odobrijo- koliko stanejo interkalarne obresti sem videla že preko neta, kaj pa stroški pogodbe, notarskega zapisa, cenilca nepremičnine... kakšne so vaše izkušnje s tem in ali ima morda katera kakšen drug predlog? Ful vam bom hvaležna za kakršnokoli idejo (me že kar malo skrbi)- če sem pa napisala kako neumestno, se pa opravičujem, ker še nisem šla v nobeno banko po info, da bi mi celotno zadevo bolj razložili- tam vse razložijo iz njihovega stališča, mene pa res zanimajo še vaše izkušnje? Hvala![sm=metulj.gif]

ČebelicaMaja -> RE: stroški hipotekarnega kredita (13.12.2006 22:57:07)

Še nekaj, ali morda veste- moraš biti za hipotekarni kredit zaposlen za nedoločen čas, ali ni pomembno?

Anonimen -> RE: stroški hipotekarnega kredita (13.12.2006 23:04:28)

Zaposlitev za nedoločen čas ni nujna. Če je polog oz.prvi obrok dovolj velik, morda banka ne bo zahtevala dodatnega zavarovanja. Lahko pa npr. zahteva poroka.

Za ostale stroške ti ne znam povedati.....interkalarnim obrestim pa se izogneš tako, da ti kredit odobrijo čimbolj proti koncu meseca. Zadnji delovni dan jih ni.

BLAŽIKA -> RE: stroški hipotekarnega kredita (13.12.2006 23:36:36)

Notarski stroški so za 10 mio od 80.000 sit pa do 150.000 sit odvisno od notarja, ker nimajo vsi istih tarif, vsaj na ptuju ne. Nekatere banke ne zahtevajo cenilnega zapisnika ker imajo že narejene izračune stanovanj v različnih mestih in predelih, nekateri pa ga zahtevajo. Stane pa ti uradna cenitev 25.000 sit, je pa možno da je v vašem kraju več. Najboljše pa je da si poiščeš cenilca, da ti to naredi brez računa v njegovem prostem času, ker bo potem kar veliko ceneje.

Stran: [1]