CSD (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

cinci -> CSD (2.9.2004 14:29:29)

prosim povejte mi a mi bojo jutr ful kompliciral na csd-ju?:zmeden:
je bla dons kolegica pr men pa sva debatirali in ugotovili da sm zamudla it na csd ko bi mogla it kao točn 60 dni pred predvidenim rokom se pravi v torek,zdj bom šla pa jutr:ups:
a kej komplicirajo,grem pa v kranj:zmeden:
izkušnje:zmeden:

Lp,Cinci & :duda:

mala račka -> CSD (2.9.2004 23:08:14)

kolikor jaz vem, ni potrebno iti točno 60 dni pred predvidenim rokom. prej greš, bolje je zate (ker imaš prej urejeno :) )

HuAnita -> CSD (4.9.2004 20:36:21)

Haj, frendici so rekli, da se sploh ne mudi, da baje lahko greš tudi po porodu... 2 meseca.

Lp,
Hu:hudicek:Anita

sonček2* -> CSD (4.9.2004 21:28:56)

Ma ne Cinci, najbl zgodi je 60dni, potem je pa pomoje najkasneje do 3 meseceu po porodu (greš pa pač enkrat v tem času!!)!!

miselinka -> CSD (4.9.2004 23:09:39)

Najkasneje 3 mesece po porodu lahko urejas otroski dodatek, da ga lahko dobis se nazaj od rojstva otroka. Ce ga kasneje, ga dobis le od vlozitve vloge naprej. Ostale stvari pa je potrebno urediti ze pred porodom.

sonček2* -> CSD (5.9.2004 11:31:50)

Miselinka, res ni možno po 3 mesecih po rojstvu uveljavljati te pravice, ampak 60 dni po rojstvu otroka pa lahko........
Po 93. členu Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih lahko pravico do pomoči ob rojstvu otroka uveljavlja eden od staršev, najkasneje v 60. dneh od rojstva otroka. Po tem roku pravice no mogoče več uveljavljati.
Tko piše v moji odločbi.

papa

dory -> CSD (5.9.2004 11:57:17)

Ja res je....limit je 60 dni...po tem roku pravice ni mogoce vec uveljavaljat...te ma kar namatrajo na csd-ju..jaz sem skakala tja pred in po porodu...vendar pa ko imajo vse potrebne papirje, potem stece brez problema :)

Stran: [1]