Gina -> RE: prvi razred devetletke (14.12.2006 17:23:38)
|
Tvojega otroka ne poznam in težko komentiram karkoli. Da bi učiteljice kar vsepovprek trdile, da so otroci bolj počasni, ne razumejo navodil in mnogo podobnih reči, se meni res čudno zdi, ker vsega na kupu pač ne poveš, če vse to na kupu ne drži. Da pa bi ena učiteljica predlagala testiranje in zunanjo pomoč otroku in to v mesecu decembru v 1. razredu, pa se mi zdi, da sta samo dve možnosti. Ali ima učiteljica resne probleme sama s sabo, ali pa ima otrok resnično zelo hude težave. Seveda obstaja še možnost, da se vidve nista razumeli, pa da si si ti prevedla malo po svoje. Pojma nimam. Vsekakor stopi še enkrat v šolo in jo bolj podrobno vprašaj kako in kaj. Vsekakor pa ti lahko naštejem, kaj moji prvčki znajo trenutno. Pri matematiki: - poznajo barve in jih poimenujejo, prepoznajo niz, razvrščajo, urejajo, prepoznajo in zapišejo znake za zanikano barvo, izpolnjujejo preproste preglednice ali preberejo stolpični prikaz, odkrijejo skupno lastnost in jo ubesedijo, določajo zaporedje dogodkov, pravilno uporabljajo izraze (prej, potem, najprej, spredaj, zadaj, med, zgoraj, spodaj, lev, desno...), opišejo položaj človeka ali predmeta glede na sebe ali glede na druge, poznajo različne črte, se orientirajo v prostoru, poznajo razliko med okroglo in oglato in geometrijska telesa (krogla, valj, kvader, kocka), sestavljajo figure iz razl. materiala, vedo kaj je več, manj, enako, poznajo znamenje za števila do 3 in ga zna ponazoriti, št. zna prebrati. Bom malo kasneje naprej še za druge predmete....
|
|
|
|