tadruga -> RE: suši (11.12.2006 21:17:48)
|
jaz sem ga in ga še, ampak samo s sestavinami -riž -sojina omaka -kumarce, korenček, razne kisle in sveže zelenjavice -nori alge -jajčna omleta z začimbami -wasabi itak pa tu pri nas ne dobiš sušija s svežo ribo (razen če ne živiš na obali in si jo ujameš sam). transport traja predolgo, da bi bile ribe še dovolj sveže, če jih ne bi zamrznili in tako dobiš v sušiju v restavraciji dimljene ali kako drugače pripravljene. če drugače ješ tuno iz pločevinke, ti priporočam, da za svoj suši uporabiš safocol v pločevinki brez olja in limone, samo v vodi/lastnem soku. ali losos, ki ga dobiš že narezanega v paketih. tisti, ki to jejo, pravijo, da je dober nadomestek. sicer pa je suši dober tudi brez ribe. meni se je vedno zdelo, da je glavna fora v pripravi, in kar se okusa tiče, v pravi sojini omaki (kikoman, dobiš v avstriji), wasabiju (ne hrenu), pravi sorti riža (st. andrea) in algah. je pa tudi res, da sestavine pri nas pripravi japonec, jaz samo rolce delam in jem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|