izkušnje s slingom?? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


altea -> izkušnje s slingom?? (10.12.2006 20:58:43)

Ali ima katera izkušnje z nošenjem otroka v slingu in kje bi ga lahko dobila?




Seven* -> RE: izkušnje s slingom?? (10.12.2006 21:14:36)

Izkusenj nimam, poznam pa nekaj zadovoljnih uporabnic.

http://www.naturalmothering.co.uk/





Anonimen -> RE: izkušnje s slingom?? (10.12.2006 21:16:25)

Izkušenj nimam, se mi pa zdi, da sem ga videla v trgovini Buši v Lj (to je ta trgovina, ki na RR vrti reklamo za Bugaboo vozičke).




Anonimen -> RE: izkušnje s slingom?? (10.12.2006 21:23:45)

Če ti je kaj bližja hrvaščina, še ena povezava ...:

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewforum.php?f=31&sid=e3e9bd45d735b5e10c903b4617d4512a




Jančika_ -> RE: izkušnje s slingom?? (11.12.2006 8:15:53)

Tudi jaz nimam izkušenj s slingom, jih imam pa s štorkljo in mi je super. Na začetku sem se morala malo potruditi, da sem jo pravilno namestila in nastavila, ampak ko pogruntaš sistem, gre samo od sebe. Menda je prednost slinga to, da ga lahko nastavljaš čisto poljubno, medtem ko pri štorklji trak zateguješ samo na eni strani in pri tako majhnih, kot sem jaz, zadaj ostaja blago. Ampak mene to ne moti več, niti ne predstavlja kakšne motnje pri nošenju. Prednost štorklje je pa po moje to, da jo lahko namestiš z eno roko; praktično lahko imaš otroka v eni roki, z drugo si namestiš štorkljo, pri slingu je pa malo več dela. A ker nisem slinga nikoli preizkusila, ne morem zagotovo trditi, da je tako, to samo sklepam po navodilih za uporabo.




Tinta -> RE: izkušnje s slingom?? (11.12.2006 15:25:50)

Ziv!

Na tole se pa moram malo razpisat a najprej na kratko, če se kateri ne bo dalo brat: sem za nošenje otrok v čemerkoli.  Sama sem preizkusila oboje, štorkljo in sling (Maya Wrap). Sling mi je na koncu koncev bolj všeč, ker se bolj prilagaja otroku in mami oz. "nosaču" (tudi oči jo rad nosi) ter omogoča več različnih položajev nošenja. Kogar zanima več sem spodaj zapisla mojo izkušnjo. Kje lahko sling preizkusite in kupite (preizkušeno, super!): http://www.mojskratek.si/MayaWrapTA.htm

Ob rojstvu hčerke, sem štorkljo "podedovala" od prijateljice. V začetjku se mala ni hotela nositi in zdela se mi je nekako stlačena vanjo. Ker pa sem prebrala kar nekaj o tem, kako je nošenje dobro za dojenčke in v to absolutno verjamem, moje roke pa niso dovolj močne za neskončno prenašanje na rokah, da ne govorim o praktičnosti tega, da imaš prosto vsaj eno roko, sem jo kar malo prisilila.  Prisilila pomeni, da se nisem vdala po dveh poskusih in njenem nezadovoljstvu. Vsak dan malo dlje, preizkus različnih položajev in v približno 14 dneh, laho pa tudi malo več, sva bili obe zadovoljni. V štorklji si je ogledala pohištveni sejem in več kot enkrat osvojila Šmarno goro in še kakšen vrhec. Ne morem reči, da rama ni trpela a da bi jo vse to prenosila na rokah... niti v sanjah. Sploh pa, saj veste, kaj vse naredimo za male srčke... :) Je pa vsekakor lažje in boljše kot nošenje v rokah ali pa premetavanje v vozičku. Medtem, ko se jaz rekreiram se ona mirno ziba ob meni, opazuje okolico ali pa spi.

Ko sem surfala po spletu in iskala informacije, kako otroka namestit v štorkljo, sem naletela na stran o slingih, kjer imaš tudi video posnetke in demonstracije (Maya Wrap). Bila sem navduena nad rečjo, ki ji vsi rečemo sling. Po spletu okoliščin sem do enega prišla tudi sama.

Dete je absolutno srečno v njem in lahko rečem, da je v slingu prenašanje (danes 11kg) otroka lažje kot v štorklji. Namestiš ga sprva res malo težje, ko pa natreniraš, je stvar bolj reprosta. Nobenega vlečenja za trak, saj si v parih poskusih sling prilagodiš po sebi, prosti imaš obe roki, teža se razporedi tudi na hrbet, ne le na ramo. Dokler ni držala glave pokonci je v njem ležala, potem pa udobno sedela. Zdaj, ko ima 14 mesecev jo uporabljamo le še za večerno crkljanje in kot spalnico, kadar gremo v hribe, saj v nahrbtniku ne more tako udobno spati.

tako, moje mnenje. Slike in posnetki kako ga uporabljati pa na http://www.mojskratek.si/MayaWrapTA.htm

LP T




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.12.2006 19:07:30)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




krfjolca -> RE: izkušnje s slingom?? (11.12.2006 19:54:16)

Koliko pa ta stvar stane?
Oziroma a ima kdo navodila, kako jo doma naredit?




altea -> RE: izkušnje s slingom?? (11.12.2006 22:34:06)

Hvala vsem za odgovore. Ker sem bolj leva za šivanje, ga bom kar kupila. Že raziskujem linke, ki ste mi jih posredovali...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.12.2006 0:34:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




melitkica -> RE: izkušnje s slingom?? (12.12.2006 6:53:57)

www.storklja.si (štorkljina trgovina), cena: cca. 23.000 SIT




Taja Nagaja -> RE: izkušnje s slingom?? (12.12.2006 7:56:30)

Mi smo tudi zelo zadovoljni s slingom.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Obnesel se je predvsem na zimskih sprehodih po snegu, v dežju... Sedaj sem ga posodila prijateljici, ki ta mesec dobi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Želim ti, da bi tudi vi uživali. Naša je v njem kar "predla"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. 




Ivanča -> RE: izkušnje s slingom?? (12.12.2006 11:11:35)

Jaz sem imela ene parkrat štorkljo (je imela ene 14 dni to obdobje pa nisem mogla drugače skuhati in kaj postoriti) pa so me že napadali, ja kaj bo pa s hrbtenico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Potem sem pa nekje prebrala in tudi vsakemu odgovorila, da vse Azijke, Južnoameričanke......v glavnem pol sveta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nosi svoje novorojenčke lepo ob sebi....pa ima dojenček toplino, hrano na dosegu....pa še mami ima proste roke.

Sem ZA, ker pri nas preveč gledamo z nekega medicinskega stališča, namesto da bi gledali s srcem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 




Stran: [1]