Nikita*** -> RE: Pogrešam te, Nikita (7.12.2008 12:12:34)
|
Draga Nikita, bila si daleč najbolj zaželjen otrok pod soncem. Dolgo sva čakala nate. Kako sem se veselila, ko si rasla v mojem trebuščku, ko sem čutila tvoje brce, kolcanje in kobacanje v meni. In potem…se je ustavil svet. Nisem slišala tvojega joka, nisem te pocrkljala, nisem te videla, nisem se poslovila od tebe. Nisem znala izkoristiti tistih 13 minut tvojega življenja. Vedno mi bo žal, ker v svoji žalosti, besu, jezi, groznih občutkih podiranja sanj, nisem znala ravnati drugače. Vendar pa ne mine dan, da ne bi bile moje misli namenjene tebi. 10. 12. letos bi praznovala že tretji rojstni dan. Ne morem ti povedati, kako hudo mi je, ko vidim otroke tvoje starosti. Ker preveč razmišljam o krutosti življenja… ker se preveč zavedam, da nikoli ne bom slišala iz tvojih ust besede »mamica«, ker nikoli ne bom spremljala tvojega odraščanja, ker nikoli ne bom slišala tvojega smeha in ker nikoli ne bom mogla deliti svojega življenja s tabo. Pridejo dnevi, ko je še vedno tako zelo hudo brez tebe. Vse je brez smisla, temačno, brezizhodno. Ko v tvoji sobici nežno božam oblačila, skrbno in z ljubeznijo izbrana samo zate. Ko s pogledom oplazim voziček, v katerem te nikoli ne bom peljala na potep. Ko vzamem v roke igrače, s katerimi se nikoli ne boš igrala. In potem pridejo dnevi, ko še vedno potiho upam, da bom nekoč lahko tvoji sestrici ali bratcu pripovedovala o tebi. Vedno boš, ne glede na prihodnost, moja prva hčerka. In vedno bodo moje misli s tabo, kjerkoli že bom. Vse najboljše, Nikita! Tvoja mamica
|
|
|
|