Kaj je spontani postopek? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

brigita -> Kaj je spontani postopek? (8.12.2006 5:46:43)

Prijateljica je imela v mececu novembru punkcijo. Žal se ni oplodilo nobeno jajčece, tako da niti ni prišlo do transferja.
Zdravnik v MB ambulanti ji je rekel, da bodo naslednjič naredili postopek IVF-ISCI - spontani postopek.
KAJ JE SPONTANI POSTOPEK?
Prosim za obrazložitev!
Hvala in LP!

Anonimen -> RE: KAJ JE SPONTANI POSTOPEK? (8.12.2006 6:01:23)

Tudi pri meni je bilo tako.Ker je bila punkcija neuspešna so mi predlagali spontani postopek.
Potekalo je takole;ko je nastopila ovulacija sem en teden hodila vsak dan na UZ,kjer so ugotavljali velikost foliklov.In ko so bili dosti veliki in zreli sem dobila stop injekcijo nato pa po (28-30)urah punkcija.Za ure nisem čisto sigurna,ampak tu nekje.Spontani ciklus je brez zdravil,samo stop injekcija in po punkciji,če uspe še ena injekcija,da maternico pripravi na oploditev.Tako je bilo pri meni,upam,da sem kaj pomagala.

nena m -> RE: KAJ JE SPONTANI POSTOPEK? (8.12.2006 7:15:36)

Pri meni je bilo zelo podobno kot pri makeke (pri dr. Rešu). 8 dan po M sem imela prvi UZ, potem pa vsak drugi dan ali vsak dan do stop injekcije. Po punkciji oz. transferju pa jaz nisem dobila injekcije, sem pa jemala tablete prometrija.
Pri nama se je dr. Reš  odločil za spontani postopek, ker pri možu niso nikoli našli več kot eno ali dve semenčici in ni imelo smisla, da mene stimulirajo in imam potem 2O ali več celic (to so mi delali na GK v Lj).

Lp

Stran: [1]