Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Zdaj pa nehaj brskat po otroštvu, kaj si tvoja mama misli o tebi, nima nobene veze s tem, kar ti si, še manj pa s tem, kar lahko še boš, če se boš vzela v roke! Vem, da je težko ignorirat mamo, ampak včasih je to najboljše... Zdi se mi, da ni prava pot nehati razmisljati kaj si njena mama, ampak premisliti koliko se ona z mamo strinja okoli tega kaksna je. Ce se z mamo ne strinja, potem rabi zadosti moci in volje, da to tudi pokaze in dokaze - predvsem sebi. Vsak potrebuje vzvod, ki ga bo premknil v doloceno smer. Ze res, da se anonimna zaveda problema in da naj bi bilo to pol prehojene poti h drugačnemu pogledu in razumevanju sebe, vendar za nadaljevanje je pa potrebna energija, ki se mi zdi, da jo anonimna se ni zbrala. Nekateri najdejo vzvod v dokazovanju, drugi v jezi, v besu... Vendar je tisto kar je bilo in kar nas je postavilo na pot napacnega gledanja na sebe in premalo samozavesti in moci za oblikovanje sebe potrebno zveciti, zveciti, zveciti.. prezveciti ( tudi nickolikokrat) in na koncu izpljuniti. Samo tako in na ta nacin lahko preteklost in vse kar iz nje vlecemo s seboj pustimo za sabo. Zato je tisto nehaj brskati po otrostvu, po mojem mnenju "nevarno", saj lahko pri vsakem ponovnem spominu, ki ga je tezko prepreciti, dozivimo padec nazaj. Ker nismo prezvecili in izpljunili tisto kar nas zuli. Tudi izkanje vse krivde v preteklosti in ravnanju drugih do nas ni prava pot. Vzpostavljenj relacij med vplivom drugih na nas, nasih dejanj in obcutkov vezanih za ta dejanja, ter nacinov kako smo se, ce smo se sami spopadali s temi vplivi, predelava vsega tega materijala (zveci, prezveci, izpljuni) nam da izhodniscno tocko za napredovanje. Za hocem, zmorem do uspel sem, zmogel sem. Vse dokler v sebi nosimo zakopane nerasciscene zadeve nas bodo te prej ali slej vlekle nazaj na zacetek. Sizifov posel. če se odločiš, da boš vesela in srečna, boš! Ko ti nekaj ne gre, se veseli zaradi tistega drugega, kar ti gre! Jaz sem se odlocila da bom npr. shujsala za 5 kg. Kljub moji odlocitvi - nisem, verjetno ker nisem nic naredila, da bi zares shujsala teh 5 kg. odlocitev je dobra, ce za njo sledijo dejanja, trud, in ce vemo kam gremo in kako bomo kaj dosegli. Brez tega odlocitev nima nobene teze, se manj pa ucinka. Obcutek imam, da je najvecji problem anonimne, da se vedno z delom svojega razuma verjame, da je taksna kakrsno jo mama vidi. In to jo bremza, ker se boji, da jo bodo taksno videli tudi drugi. In jo bodo zavrgli. Strah ima velike oci, posebno, kos si globoko v sebi mocno zelimo, da nekdo vidi nase kvalitete, da nekdo vidi in da priznanje tistemu vsemu lepemu kar nosimo v sebi. In jezni smo na sebe, ko prav zaradi nekega strahu in nesamozavesti ne moremo pokazati kaj je vse in koliko lepega v nas. Najdi svoj vzvod anonimna in najdi svojo pot. Zmores, zagotovo zmores.
|