|
RE: Otrok da, finance ne 8.12.2006 10:49:27
|
|
|
|
crci06
|
bejbi, veliiko nas je takih. (bodoča) mamica študentka, oča zaposlen. Če imaš šanso, da še za eno leto potegneš absolventa, pol bo sploh super. Jaz sem to zamudila, pa mi je kar žal (štipendija, status, vsi klubi ti nekaj dajo ipd...)... (samo čimprej začni z diplomo, ker se ti pol vsak dan nekaj dogaja in ti je diploma postranska stvar..) Moraš pa se nekaj zavedat, kar sem se jaz premalo: Npr. da sva midva zaslužila prej vsak po cca 160.000 SIT (jaz preko študenta)... In oba sva imela vsega dovolj, in vse sva si delila. Glede na njegove drage hobije in osebne potrebe sem mogoče za gospodinjstvo prispevala še več, kot on... Potem pa sva se odločila kot ti in še ta mesec pričakujeva dojenčka, imava 1 plačo. Denar ni vse, nekako nama znese, je pa veliko "bockanja"... kdo si bo kaj privoščil, kdo se je čemu odpovedal... Saj to ni vsak dan, od časa do časa pa popizdim in mu kaj naprej zmečem, potem pa sva oba slabe volje... in imam občutek, da mu visim za vratom.... Naredita fajn plan, pa bo. Pa res je, da starši full pomagajo. Jaz moje mami ne morem prepričat, da bova že kako. Pa vsemi vsaj 10.000 zase, mi pravi... Skratka, z občasnimi kreganji ali brez, jaz bi se isto odločila še enkrat!! Danes se mi celo zdi, da bom ravnokar "bogata", ko bom začela dobivat po 40.000 starševskega....
|
|
|