LanaM -> RE: drugi porod (7.12.2006 22:17:30)
|
Jaz sem prvič rodila v slabi uri (od predrtja mehurja do konca, popadkov za 25 minut) Rodit so me poslali direktno iz posvetovalnice, saj sem bila že 6-7 cm odprta. Tudi otroka sem že kar nekaj časa nosiula zelo nizko. Ko sem prišla v porodno, so mi ob pol enajstih predrli mehur, popadke pa sem začela dobivati okrog 10.50, ki pa so bili zelo kratki in niti ne ne vem kako močni. ker so bili popadki zelo kratki, so mi malo čez enajst dali nekaj umetnih. Ko sem predihala dedest popadkov na levem boku, mi je babca rekla; še deset na desnem boku. Ampak meni je vse pritiskalo navzdol. tako da sem se po tretjem popadku obrnila na hrbet in kar sama začela potiskat. Mož je hitro poklical babco in sestre, po treh popadkih sem rodila. Iztisa skoraj nisem čutila. Drugič pa sem šla rodit odprta le 3 cm, maternični vrat pa še ni bil ne vem, kako zmehčan. ginekologinja, ki mi je ob pol enajstih predrla mehur, mi je rekla, da bo porod trajal sigurno tri ali 4 ure, saj je maternični vrat zelo trd.deset minut do enajstih so me priklopili na umetne popadke. ti so se takoj začeli vrstiti na 2 minuti in bili so boleči kot sam hudič. Ko je bila ura 11.15 sem si mislila, le kako bom zdržala še 4 ure. Ob 11.30 sem dobila tri svečke za mehčanje materničnega vratu. V dobre pol ure sem se odprla do 5 cm, približno ob 11.40 sem bila odprta slabih 6 cm, potem pa smo kar naenkrat začeli potiskat. Zadnji popadki, potiskanje in iztis so bili ful boleči. V prvo bi lahko rekla, da je porod mala malica. no, ampak na srečo je tudi drugi porod od predrtja mehurja trajal 1 uro in dvajste minut, samih popadkov pa je bilo za eno uro. Tako da jaz mislim, da je čisto odvisno, kako nosiš otroka, koliko si odprt, kako hitro se odpiraš.
|
|
|
|