|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   NE VEM VEČ KAJ NAJ...
6.12.2006 21:35:58   
riki
Moj mali sonček Tristan je star 16 mesecev. Pred približno mesecem dni nazaj se mu je najprej na desnem pregibu roke( komolec) naredile take tri male pikice, kot da bi ga nekaj oblezlo. Potem je to preraslo v rdeče pikice in malo suhe kože ampak srbelo ga ni nič. Potem sem pa opazila, da se mu isti lišaji delajo na obeh straneh ramenov, natančneje tam, kjer gredo naramnice od bodijev. In spet ga nič ne srbi. Pa bolj kot sem mazala, bolj rdeče je postajalo. Nakar sem imela vsega dovolj in sem šla k privat dermatologinji. Ta je malega le tiho gledala,  kimala ,  ko sem ji razlagala, vprašala če ima predel pod plenicami čist. In sem rekla da ja. Potem pa tisto, kar mi je sumljivo. Ne da bi povedala kaj mu je, nas je najprej vprašala, če so kakšne posebnosti v družini. In jaz tepček butnem, da ima moja nečakinja atopični dermatitis-in ona kot iz topa-ja on ima tudi to. Vem pa, da to srbi kot hudič, vem da se je nečakinja spraskala do krvi in sem bila že zaradi tega bolj zmedena. No, predpisala nama je kremo TRIXERA OD AVENE in še eno na recept, ki pa naj bi jo uporabljala le en teden. No včeraj zvečer ga lepo skopam in namažem s TRIXERO. najprej pa ga par dni nisem mazala z ničemer in res mi je zdelo, da se celotna zadeva suši in prehaja iz žvordeče barve na bledo, skoraj opazno rožnato. No, ko pa sem danes večkrat namazala, pa se mi zdi, da je še huje. Po hrbtu ima čisto drobne rdeče pike, kot tiste poleti od vročine. No zdaj pa moja teorija, kjer potrebujem vašo pomoč. Ali je možno, da se mu je vse skupaj pojavilo zaradi pralnega praška in mehčalca, ki sva ga menjala ravno okrog tistega časa , ko se mu je to pojavilo. Imava namreč ARIELA -nekega iz Avstrije z milom in pa mehčalec Lenor Aromatheraphy. Je pa res, da se Tristan zelo poti in je bolj nabit fantek, tako da ima kar krepke rokice, še posebej ko jih skupaj drži se mu na pregibu rok nabira pot. Je možno, da je to od potenja in kombinacije praška. In pa moje zadnej vprašanje. Kakšna pa je razlika ( vizualno) med glivicami in drugimi izpuščaji. Mislim da tudi te izgledajo kot nekakšen rdeč izpuščaj, ki se malo lušči. Upam , da nisem zakomplicirala celotne zadeve in ...hvalal, ker ste prebrale in mi morebiti pomagale s svojimi nasveti.

T. R. I. S. T. A. N.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NE VEM VEČ KAJ NAJ...
6.12.2006 21:51:15   
ticika
Moja 2,5 letnica je imela podoben problem s kožo. Prvič se je pojavilo poleti, najprej sem mislila, da je vzrok pralni prašek.  Vendar sem vedno uporabljala istega in ker imam sušilni stoj mehčala itak ne uporabljam. Rdečkasti flekci so se najprej pojavili okoli prsnih bradavic, potem po trebuhu, kakšen na stegnih in pod koleni. Mazala sem z vsem, kar mi je prišlo na pamet, da bi pomagalo pa ni bilo nič bolje, koža je bila rdečkasta in suha (na teh predelih) Šle sva k zdravnici, povedala sem ji vse in nama je dala eno kremo, ki jo zmešajo v lekarni in rekla da ima pač mala zelo občutljivo kožo. Po dveh dneh so ji fleki izginili in jih do kakšnega meseca nazaj ni bilo več. No, pa so se ji spet pojavili in sem študirala kaj bi to lahko bilo. Spet sem jo namazala s to kremo in so izginili. Moram še povedat, da jo od poletja naprej ko so fleki izginili po vsakem kopanju ali tuširanju namažem z mandljevim oljem, ker se mi zdi najbolj naraven.
No, moja razlage teh flekov je ta, da imam tudi jaz občutljivo kožo in nikoli ne smem dalj časa uporabljat enega in isega šampona za tuširanje, ampak, ko pridem do polovice flaše šampon zamenjam, sicer me začne koža ful srbet. Zdaj tud pri mali prakticiran to, da enega šampona ne uporabljam več kot en mesec, ga zamenjam in spet zamenjam... bomo vidl če je to razlog za flekce in suho kožo.

Upam, da se boste kmalu pozdravili!!!

Imam dva prekrasna sončka, ki mi sijeta in polepšata vsak dan.

(odgovor članu riki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2006 21:51:23   
HuAnita
Ne smej se, ko ti bom tole napisala: jaz imam podobne lišaje, posebej spomladi, ki se jim prav nič romantično reče ČLOVEŠKA PLESEN!!!!!
Me je skoraj kap, ko sem zaradi tega šla prvič k zdravniku. Pa me je pomiril, da to nima opravka s higieno, bolj s tem, da imam na sebi prepotene cunje. To se je res takrat pogosto dogajalo: ko sem športala, recimo, pa se potem nisem takoj preoblekla, na žurih v študentu, ko sem plesala vso noč, na sebi pa prešvicana majica..... Skratka, več je možnosti za to.
Če je koža občutljiva, se lahko razvije t. i. plesen, posebej ob vlažnem vremenu. Ko se mi ta gravž pojavi, grem po (samoplačniško) kremo k zdravniku (Elocem ali nekaj takega?!), se par dni namažem in je ok.

Upam, da sem kaj pomagala.

(odgovor članu riki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2006 21:53:13   
vanč
Riki!
Odkar uporabljam isti mehčalec kot ti imamo zelo podobne probleme. Polno rdečih pikic po hrbtu in trebuhu.
Na otip deluje zelo hrapavo in ga tudi ne srbi. Ker na alergološkem testiranju ni pokazalo nič sem začela prati njegovo perilo ponovno samo s praškom in vedno 2x splahnem. Pri alergologu smo tudi dobili navodila za uporabo Trixere.
Nam zelo pomaga. Tudi na ličkah ima mozoljčke in rdečine. Ko namažem s Trixero je koža čisto drugačna.Zdravnica je rekla, da ima verjetno bolj občutljivo kožico (izsušeno) in plus še agresivna pralna sredstva naredijo svoje. Tudi voda polna klora izsuši kožo. Zato nam je rekla naj ga generalno skopamo samo 1x na teden in to s sredstvi brez mila. Po kopanju ga na debelo namažem s Trixero.

vanč

(odgovor članu riki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2006 22:31:23   
nejcko
Naša 2,5-letnica ima tudi že od vsega začetka probleme s temi lišaji in sicer se ji delajo po nogicah, zelo redko kje drugje. Najprej se pojavijo taki nežno rdeči flekci, ki potem preidejo v hrapav in suh lišaj. Lani je imela vse noge z zadnje strani v teh lišajih in je zgledalo prav grozno, čeprav jo ne srbi.
Zdravnica ni kaj dosti reagirala oz. nas ni poslala na nobene posebne preiskave, priporočila nam je mazanje z ribjim mazilom, potem pa nam je predpisala še neko mazilo (moram pogledati, kaj točno za eno). No, to slednje sicer res pomaga, samo sem enkrat prav na RR-ju zasledila debato, da to mazilo ni najbolj fajn, da je celo rakotvornouser posted image , zato ga ne uporabljam več.

Skratka, kaj sem jaz ugotovila. Naša tamala je imela čez poletje brezhibno kožo na nogah in na ritki, čim pa sem ji začela oblačiti dolge hlače, je zadeva spet izbruhnila. Sprijaznila sem se, da bo očitno do poletja spet bolj ali manj v lišajih, saj mislim, da "mora njena koža neovirano dihati". Vem, da se čudno sliši, ampak dejstvo je, da ima lišaje neodvisno od materiala hlač in neodvisno od vrste praška ali mehčalca, ki ga uporabljam res zelo zelo malo. Kadar ima svež izbruh oz. se ji ti lišaji pojavijo v večji meri, jo mažem z otroškim oljem ali bepanthen losijonom in se mi zdi, da ji to še najbolj pomaga.

(odgovor članu vanč)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.12.2006 9:53:29   
Leone
Mojemu 3,5 letniku se prav tako pojavljajo mali lišaji, po navadi na ramenih in pa po celem hrbtu ima drobne pikice - brezbarvne in ne srbijo. Pediater je svetoval čim manj mila in še to lekarniškega (jaz uporabljam Eucerin) in pa po tuširanju ali kopanju kožo obvezno namazat z nevtralnim olivnim oljem (lekarniškim, ki je brez dišav).

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2006 9:55:37   
mily
Če vidiš da mu krema ne pomaga takoj prekini z njo. Jaz sem na te kreme čist "alergična", ker zdravniki kr neki predpisujejo, samo da "probajo" če bo pomagalo. Čisto nikoli ne namažem po celotni površini. Vedno najprej na koščku kože mažem 2 dni, da vidim kakšna bo reakcija. Sestri od mojega so na tak način čisto uničili kožo. par let nazaj je dobila neke spuščaje in so ji v mesecu dni predpisali 3 popolnoma različne kreme. Na koncu je mogla bit v bolnici na dermatološkem na obsevanjih, ker so ji kožo čist uničl.

Zdej če misliš, da je to od praška in mehčalca, bi jaz na tvojem mestu vse cote in posteljnino preprala z starim praškom. Pa boš potem videla če je to to.

Ali poznate najzanesljivejše sredstvo, s katerim lahko pahnete v nesrečo svojega otroka?
Dovolite mu, da bo počel vse, kar se mu bo zahotelo.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2006 10:12:22   
nejcko
Tista "zlovešča" krema je elidel.

(odgovor članu mily)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?