Baucka -> RE: teža otroka v 33 tednu?? (7.12.2006 16:20:09)
|
Ultrazvok ima lahko odstopanja do 300 g ali plus ali minus. Samo jaz več nikomur nič ne verjamem. Ves čas nosečnosti sem imela zelo majhen trebuh v 36 tednu nisem imela čez trebuh niti 30. Na pregledih sem bila vsak teden, ker naj bi mi grozil tudi predčasni porod. Otrok je ležal zelo nizko, zato tudi centimetri niso štimali in posledično je bil tudi pritisk na maternični vrat večji. Ginekolog, kateri je predstojnik odelka v zdravstvenem domu, me je ves čas pripravljal na predčasni porod in strašil z prenizko težo otročka. Skoraj vsak drug teden sem imela ultrazvok, ker njemu nekaj ni štimalo, na pregledu pa sem tako bila vsak teden. Govoril je "samo toliko še ne rodit, da bo otrok imel čez 2500g, da ne bo imel težav s pljuči". Proti koncu v 36 me je že hotel v bolnico poslat, pa je bil hvala bogu CTG vredu in me ni. Rezltat. Rodila sem deset dni čez rok, torej toliko o predčasnem porodu. Ema pa je tehtala 3120g, kar niti ni tak slabo, saj sem tako jaz kakor moj bolj majhna. Drug primer. Znanki je njena ginekologinja (nimava istega ginekologa) govorila, kako je plod velik, da lahko pričakuje blizu 4 kg. Bila je vsa panična in se pripravljala na TEŽEK porod. Rodila pa je punčko, katera je tehtala nekaj malega več kakor 3 kg. Mislim, da je bila celo lažja kakor moja Ema. Tako da se ne obremenjuj preveč s tem. Vsak porod je zgodba zase. Ene težko rodijo majhne otročičke, druge pa spet zelo enostavno velike. Želim ti čimlažji porod, predvsem pa čimhitrejšega.
|
|
|
|