ursa_p -> RE: Romer King ali Maxi cosi Tobi (7.12.2006 23:16:21)
|
Bumerang ... malo narobe si razumela napisano na AMZS strani. Namrec ... trije imajo Isofix (pise zraven sedezev, ki so predstavljeni - ob imenih) ... Tobi pa ima drugo posebnost in to je pripenjanje pasov. Jaz sem si vse teste prebrala in tudi to kar si ti napisala in sem razumela tako kot sem napisala. Tako da nima Isofixa in oni tudi tega nikjer niso napisali ... le to da ga trije od navedenih imajo! Upam, da je sedaj razumljivo. Testi: http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=33&L2_ID=31 Romer in pluski ... dva pluska ima samo model Romer Kid (od 15 do 36 kg!!!) in ne Romer King ... mi namrec govorimo o skupini od 9-18 kg. Evo, pa se glede Kinga TS plus ... najdete tu: http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=31&L2_ID=259 ... pomembno ... to je iz leta 2003!!! Romer king TS plus (dobre in slabe strani!) + Enostavna pritrditev preklopljivega sedeža tudi v avte z dvoje vrat. + Majhne obremenitve pri bočnem trku. Dober potek varnostnega pasu za pritrditev otroka in enostavna prilagoditev otrokovi velikosti. čvrsta pritrditev v avto. Odlična opora za glavo. + Malo možnosti za napačno pritrditev. Enostavno pripenjanje otroka v sedež. Enostavna pritrditev sedeža. + Zelo dobra opora za noge. Odlična obloženost sedeža. + Dobra končna izdelava. - Povprečne obremenitve pri čelnem trku. - Težek sedež. - Otrokov pogled iz sedeža je omejen. - Prevleka sedeža je pralna ročno. Na istem linku pa najdete tudi tabelo pluskov in minuskov ... v reviji je bilo za vsak sedez posebaj napisano kako in kaj, tu pa na zalost ne (meni se pa tudi ne da iskat te revije v kateri je to pisalo) ... v glavnem: Tobi ima plus za varnost, uporabnost, udobje, upravljanje in skupno oceno ... se pravi za vse kar je mozno. In to je od leta 2005 (ne 2003)!!! Moje mnenje ... ce bi imeli Isofix sistem v avtu, bi se glede na cenovni razred v katerem je tobi odlocila za Isofix sistem ... ker pa ga nimamo, mi je trenutno najboljsi Tobi in ga tudi imamo. Romer mi je tak navaden preprost avtosedez, Tobi pa je fajn (inovativen). Z njim smo zelo zadovoljni. Lp, Ursa
|
|
|
|