Zvečer žitna kašica? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Leone -> Zvečer žitna kašica? (5.12.2006 13:08:40)

Naš 4 mesečnik je nekje do 3. meseca prespal večji del noči, hranil se je približno 1x ponoči. Zdaj pa tudi po večernem dodatku rabi 2 nočna obroka. Ko sem hotela 2. rundo spanja malce podaljšat z dudo, se mi je zbudil čez pol ure, ko sem ga pa podojila je spal še 3 ure. Kakšne izkušnje imate, če jim zvečer date malo bolj gosto hrano (žitno kašo ali kaj podobnega)?




biba77 -> RE: Zvečer žitna kašica? (5.12.2006 13:54:12)

Pri nas se je izkazalo, da boljse spi, ce dobi GH za vecerjo. In obvezno se nekaj za pit pred spanjem.

Glede na to, da ti otrok ni navajen jesti ponoci, bi lahko pomagalo. Zgodi se namrec tudi, da otroci, ki so navajeni jesti tudi nocne obroke, kljub GH (oz. kasici) ne prespijo cele noci. Mislim, da pri vas ni tako.

Sicer pa lahko pocakas se noc ali dve; mogoce je bilo samo kaj "prehodnega".




lenika -> RE: Zvečer žitna kašica? (5.12.2006 15:32:56)

Ja ritem otrok se spreminja. Naš se je tudi pri 3. mesecih le še enkrat ponoči dojil, pri 4. mesecih pa zopet dvakrat. Sedaj je star skoraj 7 mesecev in se že 1 mesec ne hrani ponoči, če se ponoči zbudi vztrajam z dudo, ker pač vidim, da ponoči hrane ne potrebuje.




rainbow -> RE: Zvečer žitna kašica? (5.12.2006 21:31:20)

Meni je po dveh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], popolnoma različnih skoraj v vseh pogledih (dojenje, spanje, govor, edino shodili sta obe pri 13-tih mescih-zgolj slučaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]) spanje največja uganka;

mojo drugo punco sem se odločila izključno dojiti do 6-tega meseca in se je okoli 5-tega začela zbujati na dve uri ponoči; sem bila sprva prepirčana, da je nujna gosta hrana (ki nama ni šla, tudi zaradi pogostih bolezni-viroz), ampak se stanje s spanjem ni izboljšalo tudi, ko je že konkretno jedla, in je torej moja teorija propadla. spati je začela vso noč, ko sva pri 14-tih mescih nehali z nočnim dojenjem.

ne vem, eni dojeni otroci spijo ful, nekateri zalivančki  se tudi pogosto prebujajo; po moje to ni odvisno od hrane; morda še kaj prebereš na med.over.net, na forumu dojenje, tam sem jaz brskala.

pa čim več prespanih noči želim in lepo papcanje




Marelica -> RE: Zvečer žitna kašica? (6.12.2006 18:22:07)

Pri nas se GH pred spanjem ni obnesla. Se mi zdi, da se je takrat še prej zbujala ponoči, čeprav ni logično. Aja, je zalivanček in se je nočne flaše odvadila šele pri 6,5 mesecih, do takrat pa ni pomagalo nič, dokler ni pač dobila mleka in to konkretno dozo (če sem ji stran vzela prej, je bila vse do jutra zelo nemirna). Očitno je bila lačna in sem mnenja, da je bilo najboljše zanjo, da je flašo dobila. Zdaj že mesec in pol brez zbujanja prespi noč in za večerjo dobi 2 dl mleka, brez kakšne kašice. Je nismo čisto nič odvajali, ker ni pomagalo... uspela je sama!




eya -> RE: Zvečer žitna kašica? (6.12.2006 19:21:26)

Tudi pri nas žitna kašica pred spanjem ni podaljšala spanja. Je bilo pa podobno pri nas-okoli 3. meseca je jedel 1x na noč, ali jo je celo prespal, pri 4 mesecih pa se je začel zbujati 2x. No, zdaj pri 8ih mesecih še vedno enkrat ponoči je, sicer nismo poskušali s kakšnim odvajanjem, ker je pri dojenju to malo težje. Včasih sicer vstanem in mu parkrat dam dudo, a po kakih 4ih poskusih popustim in ga priklopim-tako prej spet vsi nazaj zaspimo.




Leone -> RE: Zvečer žitna kašica? (7.12.2006 10:01:31)

Punce, hvala za odgovore. No, ker še nimam dovolj poguma za dodat žitno kašico, opisujem naslednji poskus: Včeraj zvečer sem ga samo podojila (ok. pol 9-ih), zbudil se je ob polnoči in sem ga malo z dudo zamotla, da je nazaj zaspal, naslednja runda hranjenja pa je prišla na vrsto ob 4-ih in pa potem vstajanje ob pol 8-ih. Tako da je "zajtrkoval" ob pol 9-ih (zjutraj, ko se zbudi, nikoli ni lačen). Včasih res ne vem, ali je lačen ali pa mu presežek tekočine dela probleme [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tako, da sem se odločila, da s kašico še malo počakam.




biba77 -> RE: Zvečer žitna kašica? (7.12.2006 14:10:03)

Leone, saj to pa sploh ni slabo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nas se zdaj vcasih, namesto ob 6h zjutraj, je ob 4h, potem pa naslednji obrok okoli 9h. Le tako naprej![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]